Afbeelding
Gerard Meijeringh

Gerrit Hamer gaat door bij Zalk

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

ZALK –Gerrit Hamer zit ook volgend seizoen op de bank bij vierdeklasser Zalk. De trainer uit Kampen heeft zijn contract met een jaar verlengd. Hamer is bezig aan zijn tweede jaar bij Zalk.

Dit seizoen doet Zalk het uitstekend onder leiding van Hamer. De ploeg pakte de eerste periode en staat op een derde plaats. Deze klassering vertekent echter, want Zalk speelde twee wedstrijden minder dan de koploper VSW en staat in verliespunten gelijk met de ploeg uit Windesheim.

Daarom is een verlenging van de samenwerking volkomen logisch. “Ik ben er blij mee en de club ook. We hebben een leuke groep en de sfeer is fantastisch.” Dat Zalk dit seizoen beter presteert dan in het afgelopen seizoen is geen toeval. “We hebben doorgeselecteerd en bepaalde spelers hebben zelf hun conclusie getrokken. We hebben er spelers bijgekregen die zorgen voor balans. Zo knapt Lars van der Worp veel verdedigend werk op. Daardoor komen Jeroen van den Bosch en Gerben Hamer meer aan voetballen toe.”

Volgens Hamer is Zalk in de breedte gegroeid. “Maar het blijft aan de smalle kant. Daarom baal ik er ook van dat we na de winterstop drie wedstrijden moeten inhalen. Dat kan ons straks opbreken. Bij veel blessures en schorsingen komen we in de problemen. Na de winterstop spelen we zeventien wedstrijden. Ga er maar aan staan.”

Zalk heeft echter de periode al op zak en dat is een lekker ruggensteuntje. Maar uiteraard zou de club graag kampioen willen worden. “We gaan er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen. We hebben een periode gehaald. Nu is onze doelstelling promoveren. Daar ontkom je niet aan. Maar dan moet het wel meezitten.”

Met de contractverlenging op zak gaat Hamer verder bouwen in Zalk. “In de breedte moet er kwalitatief nog wel wat bijkomen. Onze basis is derdeklassewaardig. Maar als er spelers wegvallen, komen we in de problemen. Zalk is wat betreft de organisatie en de accommodatie klaar voor de derde klasse. Maar niet als je kijkt wat er achter het eerste elftal zit. Er is onvoldoende aanwas. Maar de club heeft weer een positieve uitstraling. Sponsors beginnen weer te komen en de kantine zit vol. Dit succes is van ons allemaal.”