Afbeelding
Tennekes

Wilsum strikt Han Hanekamp als nieuwe hoofdtrainer

· leestijd 1 minuut Sport

WILSUM -Vierdeklasser Wilsum heeft Han Hanekamp vastgelegd als hoofdtrainer. De 48-jarige Kampenaar gaat naast het hoofdtrainersschap ook bij Wilsum trainers begeleiden en adviseren bij voetbaltechnische zaken. Hanekamp volgt Maikel Hondebrink op die na drie seizoenen afscheid neemt van Wilsum.

“We hebben met Han Hanekamp een hele ervaren trainer aan onze vereniging kunnen binden om onze ambities voor de komende jaren invulling te geven”, aldus voorzitter Gerdinand Fix. “Wij hebben op dit moment een talentvol JO19-team. Het inpassen van deze talentvolle jeugd richting de eerste selectie, de verenigingscultuur en de goede organisatie sprak Han aan en heeft hem overtuigd deze uitdaging aan te gaan. Onze ambitie is binnen afzienbare tijd weer mee te kunnen doen om de prijzen in de vierde klasse”, aldus Gerdinand Fix.

Hanekamp is zijn trainerscarrière begonnen als jeugdtrainer bij DOS Kampen en het toenmalige FC Zwolle, voordat hij overstapte naar de senioren. Daarna was hij hoofdtrainer bij IJVV, Go-Ahead Kampen, Swift ‘64, OZC Ommen en tot vorig seizoen DOS Kampen.

“Na het eerste gesprek had ik direct een goed gevoel bij Wilsum”, zegt Hanekamp. “De club heeft een realistische ambitie voor de komende jaren en hier wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Behalve hoofdtrainer van de eerste selectie ga ik mij ook bezighouden met andere zaken binnen de club, zoals het begeleiden van trainers en structuur, iets waarmee ik een meerwaarde wil zijn voor de vereniging. Wilsum heeft ook nog eens een prachtige accommodatie met uitstekende faciliteiten. Kortom een uitdaging bij een mooie dorpsclub.”