Afbeelding
Gerard Meijeringh

Han Hanekamp valt voor ‘bijzonder vriendelijke’ inslag van Wilsum

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

WILSUM – Vlak na Kerst maakte Wilsum bekend dat Han Hanekamp volgend seizoen aan de slag gaat als hoofdtrainer bij de vierdeklasser. Nieuws dat bij veel voetballiefhebbers de wenkbrauwen deed fronsen. De hoofdpersoon zelf voelt zich zeker niet te groot voor Wilsum en wil iets opbouwen waarmee de club nog jaren vooruit kan.

Enkele maanden geleden had Hanekamp niet kunnen denken dat hij na dit seizoen begint als hoofdtrainer bij Wilsum. “Ik was een beetje verrast. Wilsum vroeg of ik wilde komen praten. Dat heb ik gedaan”, aldus Hanekamp. Hij hield een zeer goed gevoel over aan het gesprek. “Bijzonder vriendelijk. De sfeer sprak me aan. Dat vind ik belangrijk. Ik moet me wel thuis voelen bij een club.” Er was echter meer belangstelling voor Hanekamp. Uiteindelijk leidde dat niet tot een overeenkomst. Vervolgens kwam er een tweede gesprek tussen Wilsum en de Kamper trainer. “Als een club op je wacht, is het fatsoenlijk om dat te doen”, aldus Hanekamp, die ook een goed gevoel overhield aan het tweede gesprek. “Vervolgens ga je dingen afwegen. Het sportieve aspect, het gevoel bij de club en wat je als mens en trainer kunt bijdragen om Wilsum vooruit te helpen. Uiteindelijk heb ik besloten om het te doen.”

Dat Wilsum liet blijken dat de club Hanekamp heel graag wilde binnenhalen, streelde het ego van Hanekamp. “Het is mooi dat een club bij jou terecht komt en zegt: ‘Jij bent de man die het moet gaan doen’. Daar spreekt heel veel waardering uit.” Daar komt nog bij dat de club een grotere rol voor Hanekamp ziet weggelegd dan louter het hoofdtrainerschap. Wilsum wil maximaal profiteren van de jarenlange ervaringen van Hanekamp, die actief is als docent bij de KNVB en daarnaast hoofdtrainer was bij IJVV, Go-Ahead Kampen, Swift ’64, OZC Ommen en DOS Kampen. Hij gaat Wilsum adviseren op technisch gebied en de jeugdtrainers helpen. Dat maakte het verhaal extra aantrekkelijk voor Hanekamp. “Ik werk graag voor een langere termijn bij een club. Ik heb bij alle clubs wat neergezet. Dat past me klaarblijkelijk. Als je iets wilt opbouwen, heb je tijd nodig. Deze club heeft een prachtige accommodatie gekregen. Nu is het tijd om te beginnen aan stap 2, de sportieve prestaties. De club wil meedoen om de prijzen en op langere termijn wellicht naar de derde klasse. Een gezonde ambitie, Wilsum blijft een dorpsclub.”

Dat Wilsum ‘gezonde’ ambities heeft, spreekt Hanekamp aan. “De wens is om jeugd door te laten stromen en een team op te bouwen, waarmee de club nog jaren vooruit kan. Daarbij is ook de manier van spelen belangrijk. We moeten met z’n allen een speelstijl bepalen die bij de club past en waarmee Wilsum nog jaren vooruit kan. Dat zorgt voor plezier bij de spelers en dat is uiteindelijk het belangrijkste.”