Afbeelding
Henry Kruithof

DOS Kampen krijgt hoofdsponsorgroep met een knipoog naar 1988

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – DOS Kampen heeft de sponsormogelijkheden met onmiddellijke ingang gewijzigd. Dat werd woensdagavond duidelijk tijdens de sponsoravond van DOS Kampen. Grootste verandering is dat DOS Kampen gaat werken met een hoofdsponsorgroep 8X8. Een knipoog naar 1988 toen DOS Kampen de algehele titel binnenhaalde in het amateurvoetbal.

In de nieuwe hoofdsponsorgroep is plaats voor maximaal acht sponsors. Elke aangesloten bedrijf in deze groep legt jaarlijks een bedrag van 8000 euro op tafel. Daarom is gekozen voor de naam 8X8. “Vanuit het rijke verleden willen we zo een link leggen naar het heden met ambitie voor de toekomst”, aldus Wilfred Horst, bestuurslid commerciële zaken bij DOS Kampen.

De hoofdsponsorgroep van DOS Kampen begint met vier bedrijven. Floorever Powered By Wendy Meuleman, De Gilden Groep, Biodiesel Kampen BV en Van Dijk Groothandel/Campenaer Koffie hebben zich aan de hoofdsponsorgroep verbonden. Woensdag werden de contracten tijdens de sponsoravond ondertekend.

Verder is het opvallend dat DOS gaat werken met PrestOp (prestatie en opleiding). Dit wordt een apart fonds binnen de vereniging. Het geld wordt ingezet voor de begeleiding, ontwikkeling en het behouden van jong talent. “Dit is voor bedrijven die zich willen focussen op talentontwikkeling.” Door het verbeteren van de randvoorwaarden wil DOS talentvolle jongens (langer) behouden voor de club. Bij PrestOp wordt niet gewerkt met vaste bedragen. DOS wil maatwerk bieden en wil het gesprek aangaan met geïnteresseerde bedrijven. DOS levert aan deelnemende bedrijven geen tegenprestatie. “Maar uiteraard kunnen deze bedrijven wel gebruikmaken van onze netwerkmogelijkheden”, aldus Horst.

Hij werd in november benoemd als bestuurslid commerciële zaken bij DOS Kampen. Woensdagavond werd de naam van de nieuwe voorzitter van de sponsorcommissie van DOS Kampen bekendgemaakt. Tiem Landsman gaat de functie op zich nemen als opvolger van Jos van der Weerd. Laatstgenoemde blijft actief binnen de sponsorcommissie als relatiebeheerder.