Afbeelding

Clubkampioenschappen Sprint waardige afsluiting seizoen Deltasteur

Sport

Op zaterdag 14 juli vonden in Kampen de clubkampioenschappen sprint plaats bij Deltasteur. De zwemmers zwommen vier keer 50m (alle slagen) en naderhand werd het klassement opgemaakt en werden de clubkampioenen bekend.

Het tempo in de wedstrijd zat er, vanwege de korte afstanden, goed in. Het deerde veel zwemmers niet om alle starts om te zetten in pr’s. Van de in totaal 290 starts eindigden er 190 in een nieuw persoonlijk record. De onderlinge strijd droeg ook bij aan deze statistiek want in enkele klassementen werd een spannende strijd gevoerd.

Clubkampioenen sprint 2018 zijn: Manuel Dorgelo, Yaël Boersema, Quinty van der Kamp, Marlouke Frijstein, Daniël Bruin, Arjan Boogaard, Carmen van der Laan, Christian van der Werf, Demi Westendorp, Milou ten Koppel, Marit Boxum, Annet van Stratum, Sven Klink, Kylian Heederik, Kevin van Dijk en Jari Hofsink.

All-in clubkampioen werden Jari Hofsink (voor de zesde keer op rij) en Marit Boxum. Beide verbeterden tevens hun eigen clubrecord op de 50m rugcrawl met scherpe tijden. Voor Jari stond de klok stil op 27.45 en voor Marit op 30.16.