Afbeelding

Zalk komt sneu weg bij Rouveen

Sport

(door Gerard Meijeringh)

ROUVEEN – Zalk heeft zaterdag met 1-0 verloren bij Rouveen. Daarmee kwam de ploeg sneu weg. Een ongelukkige tegentreffer deed de ploeg van trainer Gerrit Hamer de das om.

Zalk was wederom behoorlijk gehavend. Dit keer kon Hamer onder andere geen beroep doen op Michel en Gerben Hamer en Henry Vinke. Aart Schreuder begon op de bank en speelde een half uur.

De eerste helft was in balans. Beide ploegen kregen enkele mogelijkheden. Na rust verzuimde Zalk om toe te slaan. “De gevaarlijke spitsen van Rouveen hebben we goed in bedwang weten te houden. We kwamen een paar keer goed door. Dan moet je jezelf belonen”, aldus Hamer.

Dat gebeurde niet. In de 79ste minuut kwam Rouveen gelukkig op voorsprong. Een hoge bal schampte het hoofd van Sander Kuiper en via het hoofd van een tegenstander vloog de bal in het doel van Zalk. De bezoekers konden daarna de schade niet meer herstellen. “Het resultaat is negatief, maar we hebben goed gevoetbald. Daar kunnen we verder mee. Na de winterstop hoop ik dat we weer compleet zijn en dan moeten we een goede serie zien neer te zetten. We wanhopen zeker nog niet”, aldus Hamer.