Succes voor AV Isala bij C- en D-spelen

APELDOORN – Atletiekvereniging Isala ’96 heeft afgelopen weekeinde maar liefst drie zilveren medailles behaald bij de nationale C- en D-spelen in het Ommisport in Apeldoorn. Dit evenement wordt gezien als het officieuze NK voor de jongste junioren.

Bij de D-junioren eerste jaars was Naëll Huijsmans zeer succesvol. Bij het 600 meter liep ze naar een tijd van 1.50.89. Hiermee verbrak ze haar persoonlijk record met maar liefst dertien seconden. Het leverde haar een zilveren medaille op. Vervolgens sloeg ze ook toe op de 1000 meter. In 3.22.22 liep ze opnieuw naar een zilveren plak. De derde zilveren medaille kwam op naam van Lisa Hoogervorst. Bij het hoogspringen steeg ze boven zichzelf en haalde ze het podium met een hoogte van 1,50 meter. Bij het kogelstoten en verspringen kwam ze in de buurt van haar persoonlijke records.

Bij de D-junioren tweedejaars liep Julia Fahner naar een zesde plek op de 600 meter. Kian Beks gooide bij de C-junioren voor het eerste met een kogel van 4 kilo en pakte een verdienstelijke zevende plaats. Het verspringen verliep voor Mika van Mierlo niet zoals gewenst. Hij liep net de finale mis en eindigde als veertiende. Bij de D-jongens eerste jaars was er een achttiende plek voor Hugo Visser. Op de 60 meter kwam hij uit op plek 35. Josse Kampen eindigde als zeventiende op de 600 meter en was terug te vinden op plek 42 op de 60 meter.

Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00