Afbeelding
Foto: Eigen foto

Britse filmcomponiste Rebecca Dale in Kampen voor wereldpremière

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Stichting Koorprojekt Opus programmeert samen met productiehuis Nootstroom de grootschalige muziekproductie OPUS 11 in Kampen.

Hierin laat de Britse componiste Rebecca Dale op vrijdag 21 april drie van haar composities in première gaan in Kampen. De composities worden uitgevoerd door het speciaal samengestelde symfonieorkest Dale Movie Orchestra, het Opus 11-koor én een internationale cast van solisten. 

Voor een van de composities, ´Night Seasons´, betreft het zelfs de wereldpremière. Deze compositie is door Rebecca speciaal voor dit concert geschreven. 

In totaal speelt het gezelschap op vier locaties in Nederland, waaronder de Bovenkerk in Kampen, maar ook in Groningen, Leeuwarden en Amsterdam.

Hoogtepunt deze avond is de Nederlandse première van haar religieuze werk ´Materna Requiem´, dat zij schreef in nagedachtenis aan haar moeder. Het gaat over ouders en de onvoorwaardelijke liefde voor hun kinderen. In de kern is dit stuk een liefdesverklaring aan haar moeder Clare, die in 2010 overleed aan borstkanker. Met het werk wil de componiste een brug bouwen, terug naar haar moeder.

De in 1985 geboren componiste Rebecca Dale heeft een indrukwekkende staat van dienst. Classic FM omschrijft Rebecca Dale als “one of today’s most exciting young composers” en “a household name in years to come”. 

Dirigent Arnaud Oosterbaan, het Opus 11-koor en het grote orkest brengen samen met de solisten, in totaal meer dan 120 uitvoerenden, de muziek tot leven. De vocale solisten, het speciale lichtarrangement en het royale orkest staan garant voor een indrukwekkende muzikale avond.

Het concert op vrijdag 21 april is in de Bovenkerk aan de Kornmarkt. Meer informatie, ook over de toegangskaarten is te vinden op www.opus11.info

Dit is een partnerbijdrage van: 

Opus 11/koor