Bigband Kampen geeft Katerconcert in theater Kofferbak

Partnerbijdrages

KAMPEN - In theater De Kofferbak aan de Ambachtstraat geeft Bigband Kampen 1 januari het Katerconcert. De aanvang is om 15.30 uur. Ook dit jaar werken er diverse zangeressen van de talentenklas van Quintus mee.


Het katerconcert is dit keer ook een voorproefje van het project 'Bigband Kampen plays the Beatles', waarvan de première plaatsvindt in de Stadsgehoorzaal op zaterdag 17 maart 2012.


Al sinds juni is muzikaal leider Hein Jan van Vilsteren druk in de weer om zo'n twintig Beatles-nummers te arrangeren tot een uitgebreide instrumentale Ouverture, een aantal spetterende Zang-solo's en een aanstekelijke uitsmijter. Als publiekstrekkers zijn de Kamper artiesten Linda Westera en Han Koek geboekt en ook maken de percussiegroep onder leiding van Roy Kieftenbelt en de zangtalenten van Quintus hun opwachting. Als hoofdgast is Julya Lo'ko geboekt en het programma wordt afgewisseld met optredens van een Quintus-combo. Tijdens de nazit zorgt de band Soul 'n Bliss voor de muzikale omlijsting.


Bigband Kampen zegt trots te zijn Julya Lo'ko als hoofdgast te kunnen presenteren. "Lo'ko is een zangeres die het funk-, rock- en jazz-idioom als geen ander beheerst en die in de jaren '80 met Astrid Seriese en Mathilde Santing winnares was van het bekende Knokke-festival", vertelt een van de leden. "In de loop der jaren werkte ze samen met tal van artiesten als Cesar Zuiderwijk, Jan Akkerman, Barry Hay, Angela Groothuizen en Frederique Spigt en ook dit jaar toert ze langs de Nederlandse theaters."