Meuleman Makelaardij tien jaar later: Vijf keer zoveel personeel en marktleider

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Meuleman Makelaardij is marktleider in Kampen als het gaat om de verkoop van bestaande woningen. Op Funda worden de kennis, kunde en service van het Kamper makelaarskantoor gemiddeld gewaardeerd met een 8,9. Dat zijn nog eens cijfers waar je mee thuis kunt komen.

Ras-onderneemster Maaike Meuleman schrijft het succes op conto van haar grote netwerk en enthousiasme. Maar zeker ook op de expertise van haar medewerksters. Begon Meuleman in 2006 in haar eentje, inmiddels werken er nog vier andere dames in het kantoor aan de Vloeddijk 44. Allen door de wol geverfd en drie zijn gecertificeerd en NVM-lid.

Bestaande huizen

Meuleman stortte zich tien jaar geleden op de verkoop van bestaande huizen. “Aan elk van die huizen zit een verhaal en dat maakt dit vak zo leuk.” Vanzelfsprekend was de keuze voor één specialisme destijds zeker niet. “Veel andere makelaars vonden toen nog dat je een compleet pakket moest aanbieden met onder andere hypotheken. Ik vond van niet, maar doe de dingen sowieso graag anders.” Die houding heeft Meuleman bepaald geen windeieren gelegd en gemaakt tot wie ze is: Een volstrekt onafhankelijke makelaar. Eentje die keer op keer bewijst dat elk huis is te verkopen met een goede makelaar.

Ze doorstond de crisis op de woningmarkt. Tien jaar later zit ze achter haar bureau dat ooit van haar vader, een bedrijfsmakelaar, was. “Toen ik acht jaar oud was, wist ik al dat ik makelaar wilde worden”, zegt Meuleman lachend. Haar jubileum als zelfstandig onderneemster viert ze graag met klant. “U zorgt voor de koffie, wij voor het gebak”, luidt de slogan van een actie waarbij je ook nog eens kans maakt het courtagebedrag terug te winnen.

Meuleman Makelaardij

Vloeddijk 44

T: (038) 33 22 404)

www.meulemannakelaardij.nl.