Afbeelding
Foto: Mitchell Boswijk.

Slachtoffer ongeval Kamperstraatweg overleden

· leestijd 1 minuut 112

KAMPEN  - De fietser die geschept werd door een auto aan de Kamperstraatweg is overleden. Het ongeval vond plaats rond 16.30 uur op de N763 Kamperstraatweg tussen Wezep en Kampen. Het slachtoffer was een 14-jarige scholier van de Pieter Zandt Scholengemeenschap. De jongen was naar onderweg terug naar huis van een sportdag bij het Heerderstrand.

Het ongeval vond enkele honderden meters na de kruising met de Wittensteinse Allee plaats gezien vanuit de richting van Wezep. Een automobilist(e) reed in de richting van Kampen en is door nog onbekende oorzaak links van de weg in de berm terecht gekomen. De automobilist(e), een 32-jarige vrouw uit Kampen, is daarbij op het fietspad terecht gekomen en heeft daar een fietser vol van achteren aangereden.

De fietser kwam bij de aanrijding hard op het fietspad ten val. De auto kwam bijna 100 meter na de locatie waar de auto de berm in is gereden pas tot stilstand half op het fietspad en half in de berm. De fiets van het slachtoffer is bij het ongeval weg gelanceerd en lag bijna in de sloot naast het fietspad.

De politie en ambulance werden opgeroepen om hulp te verlenen. De traumahelikopter uit Amsterdam werd eveneens gealarmeerd. Het slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd, maar helaas heeft dat niet meer mogen baten. Het slachtoffer is overleden aan zijn verwondingen, zo maakte de politie even later bekend.

Hoe het is gekomen dat de automobilist(e) met zijn/haar overtuig in de berm terecht is gekomen aan de verkeerde kant van de weg, is nog onbekend. De Officier van Dienst van de politie (OvD-P) gaf aan dat het nog niet duidelijk was hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, dat zou onder andere moeten blijken uit het verhoor van de automobilist(e) en uit getuigenverklaringen. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie is ter plaatse gekomen om uitgebreid sporenonderzoek te doen.

Daarbij werden ook luchtfoto’s gemaakt met een drone. Voor zover bekend is de bestuurder/bestuurster van de personenauto ongedeerd gebleven. De auto en de fiets van het slachtoffer liepen forse schade op bij het ongeval. Het dodelijke slachtoffer is door het FTT uit Kampen geborgen. Bergingsbedrijf Stouwdam heeft zowel de auto als de fiets geborgen. Van der Kolk is ter plaatse geweest om de sporen op het wegdek te reinigen.

Op het Pieter Zandt was vorige week een bijeenkomst waarbij stil gestaan is bij de gebeurtenissen. Ook hing de vlag halfstok. Verder was een leerlinghulpteam op de school aanwezig om hulp te bieden aan wie dat nodig had.

Nick de Vries