Nieuwe Gastheren voor het landschap IJsseldelta

Algemeen

Een enthousiaste groep ondernemers en medewerkers van Tourist Info’s in de IJsseldelta volgde in de afgelopen weken de cursus ‘Gastheer van het Landschap’. In de IJsseldelta liggen volop kansen voor een langer verblijf daar waar men de recreant weet te betrekken bij natuur, landschap en cultuurhistorie. Op dinsdag 26 november vond de feestelijke afsluiting van de cursus plaats in het Stedelijk Museum in Kampen. Burgemeester Koelewijn overhandigde de certificaten aan de kersverse gastheren en gastvrouwen.

In de cursus kregen de gastheren en gastvrouwen specifieke gebiedsinformatie en leerden meer over de ontstaansgeschiedenis, landschapskenmerken, natuurwaarden, erfgoed en recreatieve mogelijkheden. Met deze informatie kunnen zij de gasten informeren over de bijzonderheden van de IJsseldelta en ze wijzen op de mooiste plekjes. Een extra service die het verblijf én het gebied aantrekkelijker maakt. Daarnaast bouwen de deelnemers aan een duurzaam recreatienetwerk dat gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdraagt. In samenwerking kunnen activiteiten en producten worden ontwikkeld waarmee aan gasten een optimale beleving kan worden aangeboden.

De cursus werd afgesloten met een veldexcursie in de IJsseldelta waarbij bijzondere locaties in Hasselt, de Pieperpolder, Kampereiland en Kampen werden bezocht. In het voorjaar van 2020 volgt er een netwerkbijeenkomst voor de nieuwe en bestaande gastheren en gastvrouwen waarbij gezamenlijk ervaringen kunnen worden uit wisselen.

De cursus ‘Gastheer van het Landschap IJsseldelta’ is een initiatief van IVN, IJsseldelta Marketing en de Gebiedscoöperatie IJsseldelta.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 14 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 16 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00