Afbeelding
aangeleverd

Nieuwe gastheren en -vrouwen voor landschap IJsseldelta

Algemeen

KAMPEN - Een enthousiaste groep ondernemers en medewerkers van Tourist Info’s in de IJsseldelta volgde in de afgelopen weken de cursus ‘Gastheer van het Landschap’. Op dinsdag 26 november vond de feestelijke afsluiting van de cursus plaats in het Stedelijk Museum Kampen. Burgemeester Koelewijn overhandigde de certificaten aan de kersverse gastheren en gastvrouwen.

In de IJsseldelta liggen volop kansen voor een langer verblijf daar waar men de recreant weet te betrekken bij natuur, landschap en cultuurhistorie. In de cursus kregen de gastheren en gastvrouwen specifieke gebiedsinformatie en leerden meer over de ontstaansgeschiedenis, landschapskenmerken, natuurwaarden, erfgoed en recreatieve mogelijkheden. Met deze informatie kunnen zij de gasten informeren over de bijzonderheden van de IJsseldelta en ze wijzen op de mooiste plekjes. Een extra service die het verblijf en het gebied aantrekkelijker maakt. Daarnaast bouwen de deelnemers aan een duurzaam recreatienetwerk dat gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdraagt. In samenwerking kunnen activiteiten en producten worden ontwikkeld waarmee aan gasten een optimale beleving kan worden aangeboden.

De cursus werd afgesloten met een veldexcursie in de IJsseldelta waarbij bijzondere locaties in Hasselt, de Pieperpolder, Kampereiland en Kampen werden bezocht. In het voorjaar van 2020 volgt er een netwerkbijeenkomst voor de nieuwe en bestaande gastheren en gastvrouwen waarbij gezamenlijk ervaringen kunnen worden uit wisselen.

De cursus ‘Gastheer van het Landschap IJsseldelta’ is een initiatief van IVN, IJsseldelta Marketing en de Gebiedscoöperatie IJsseldelta.