Kampen Boys Choir/Roder Boys Choir met een Evensong in de Bovenkerk in Kampen.
Foto Freddy Schinkel
Kampen Boys Choir/Roder Boys Choir met een Evensong in de Bovenkerk in Kampen. Foto Freddy Schinkel Freddy Schinkel

Een Engelse Kerst in de Bovenkerk

Algemeen

KAMPEN - Het Kampen Boys Choir geeft op 24 december in de Bovenkerk een kerstconcert. Het koor staat onder leiding van Rintje te Wies en wordt begeleid door organist Sander van den Houten.

Het concert begint net zoals in Cambridge met één enkele jongenssopraan die in processie en zonder begeleiding het ‘Once in royal David’s city’ zingt. Dit wordt vervolgd door het koor dat 75 minuten Engelse kerstmuziek zingt, omlijst door negen lezingen uit het kerstevangelie, gelezen door de jongens en jongemannen van het koor.
 Een aantal malen worden de aanwezigen uitgenodigd bekende Engelse Carols mee te zingen.

In navolging van Engelse jongenskoren worden de jongensstemmen gesteund door kernachtige tenoren en bassen en mannelijke alten: de zogenaamde countertenors. Deze video geeft een kijkje achter de schermen bij de repetities van het koor voor de adventstijd.Het concert begint om 15.30 uur. De kerk gaat om 14.45 uur open. Tickets à 18,50 euro zijn in voorverkoop te koop via de www.kampenboyschoir.nl of bij Read Shop Boekhandel Bos in Kampen. Aan de kerk kosten de tickets 20 euro. Een ticket voor jongeren tot 18 jaar kost 12,50 euro.