Afbeelding
Hans Lambrechts

Top 2000 kerkdienst in Hattem

Algemeen

HATTEM - In de Emmaüskerk in Hattem wordt zondag 29 december 2019 een zogeheten Top 2000 kerkdienst gehouden. De liederen haken in op het thema ‘Over een andere boeg gooien’, waaronder ‘Wind of change’ van The Scorpions en ‘Over de Muur’ van Klein Orkest. De dienst wordt geleid door ds. Wim Hortensius en begint om 10.00 uur.

De Kamper band Basil zorgt voor de muziek. De band bestaat uit Harald van der Haar (leadzanger, gitarist en bespeler mondharmonica), Jochem van Leeuwen (gitaar en zang), Wybrand Langhout (drums en percussie) en Roy Jansen (toetsen en basgitaar). Daarnaast zullen ook Wim Hortensius (piano) en Thoby Liefers (trompet) een paar keer meespelen. De dienst is voorbereid door een groep leden van de Protestantse Wijkgemeente van de plaatselijke PKN.In het programma is ook tijd ingeruimd voor een korte meditatie over het thema, de mogelijkheid om voor iemand een kaarsje aan te steken, samenzang, stiltemomenten en gebed. De collectes tijdens en na de dienst zijn bestemd voor een onderwijsproject voor kinderen in Syrië van Vredesbeweging Pax en ter bestrijding van de kosten van de dienst zelf.

Na afloop is iedereen welkom in de ontmoetingsruimte naast de kerkzaal om onder het genot van koffie, thee, fris en oliebollen met elkaar na te praten over de dienst. Basil speelt dan nog enkele nummers in de kerkzaal.