Afbeelding
Frans Sellies

Open avond Kamper Vrijmetselaarsloge Le Profond Silence

Algemeen

Ben je ook zo nieuwsgierig waar die vrijmetselaars zich de afgelopen 250 jaar in Kampen mee bezighouden? Nee? Dat is geen geheim want op woensdag 12 februari ben je (m/v) vanaf 19.30 uur (aanvang 20.00 uur) van harte welkom in het monumentale logegebouw aan de Boven Nieuwstraat 36 in Kampen om een zogenaamde comparitie bij te wonen.

Een comparitie is een reguliere avond waarbij de aanwezigen zich laten inspireren als één van de leden iets vertelt over zijn leven of beleving en hoe zich dat verhoudt tot het gedachtengoed van de vrijmetselarij.

Naderhand is er tijd om vragen te stellen of opmerkingen te maken. Als van gedachten gewisseld wordt, noemen vrijmetselaars dat compareren (en geen discussiëren) omdat de persoonlijke meningen, normen en waarden, met respect voor elkaar, naast elkaar worden gelegd en niet tegenover elkaar worden gesteld. Luisteren dient om te leren en te begrijpen en niet om te reageren of te overtuigen.

Natuurlijk is er koffie vooraf en een borrel achteraf. Een kijkje nemen in de werkplaats kan natuurlijk ook. Wil je aanwezig zijn? De deur is open en je vindt ze, de trap(lift) op, op de eerste verdieping.

Vragen? Stuur ze in een mailtje aan vrijmetselarijkampen@gmail.com

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.