Archieffoto Kom in de Kas.
Archieffoto Kom in de Kas. Tennekes.

Kom in de Kas 2020 afgelast vanwege coronavirus

Algemeen

IJSELMUIDEN - Het evenement Kom in de Kas gaat dit jaar uit voorzorg niet door vanwege het coronavirus dat zich steeds verder door ons land verspreidt. Er worden landelijk steeds meer maatregelen opgelegd om verspreiding in te dammen. Kom in de Kas vindt jaarlijks in heel het land plaats en ook veel kwekers uit IJsselmuiden zouden dit jaar weer meedoen.

Kom in de Kas 2020 kent 109 deelnemende bedrijven en honderden vrijwilligers om het evenement in goede banen te leiden. Naar verwachting zou het evenement dit jaar op 4 en 5 april ruim 200.000 bezoekers trekken. De organisatie van het evenement vindt het onverantwoord om Kom in de Kas door te laten gaan.

De organisatie vertelt: "Als bestuur vinden we dat we het besluit nu moeten nemen. Langer wachten in de hoop dat het coronavirus aan het uitdoven is, zou geen recht doen aan de onzekerheid voor direct betrokkenen. Daarbij hebben de ondernemers sowieso al maatregelen te nemen vanwege de corona-dreiging om de gezondheid van medewerkers te beschermen en het eigen bedrijf draaiend te houden. Erg spijtig, ook gelet op de nieuwe opzet van dit jaar. Er is ons inziens echter geen andere keuze te maken."

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00