Gemeente Kampen steunt ondernemers met uitstel belastingen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De Gemeente Kampen wil in lijn met al ingezette kabinetsmaatregelen ondernemers in Kampen tegemoet komen. Het innen van gemeentelijke belastingen wordt daarom opgeschort. Ook zal de gemeente voorlopig terughoudend handhaven rond bevoorrading en bezorging van maaltijden. (Horeca-) ondernemers met plannen voor afhaal- of bezorginitiatieven kunnen rekenen op medewerking. Dit is vandaag bekend gemaakt in een brief voor alle ondernemers in gemeente Kampen.

Het coronavirus heeft, naast alle impact op het dagelijks leven, vooral voor ondernemers bijzonder ingrijpende gevolgen. Geert Meijering, wethouder Economie: “De afgelopen dagen zijn hebben wij van verschillende ondernemers aangrijpende verhalen en zorgen voor de korte en/of middellange termijn gehoord. Ook hebben wij van ondernemersverenigingen brieven ontvangen met aanbevelingen voor ons als gemeente. Die hebben we ter harte genomen en daarom maken we vandaag deze maatregelen bekend.”

Belastingen
Gemeente Kampen wil in lijn met al ingezette kabinetsmaatregelen versoepeling aanbrengen in de inning van de gemeentelijke belastingen, leges en heffingen. Dat betekent dat inning tot nader order wordt opgeschort. Als ondernemers door aanslagen te maken krijgen met betalingsproblemen, dan is uitstel van betaling mogelijk.

Maaltijdservice
Omdat eet- en drinkgelegenheden vooralsnog tot 6 april 2020 hun deuren moeten sluiten, heeft gemeente Kampen de voorwaarden voor het bevoorraden en bezorgen van maaltijden verruimd. De gemeente zal voorlopig terughoudend handhaven als het gaat om het parkeren van voertuigen voor de bevoorrading en bezorging van maaltijden. De gemeente onderhoudt intensief contact met vertegenwoordigers lokale, regionale en nationale ondernemersverenigingen. Zo hebben de binnenstadsmanager Leo Hoksbergen en Thea Paassen namens Marketing Oost aangeboden om ondernemers te ondersteunen. Als (horeca)ondernemers plannen hebben voor afhaal- of bezorginitiatieven voor consumenten, kunnen deze ideeën bij hen kenbaar worden gemaakt. Het Logistiek Netwerk wil, onder aanvoering van Port of Zwolle, alle vragen voor logistieke ondernemers bundelen.
Verder heeft gemeente speciaal voor ondernemers een gedeelte van de website ingericht met meer informatie:

https://www.kampen.nl/nieuws/coronavirus. Klik op: informatie voor ondernemers. Dit wordt de komende dagen verder worden aangevuld.