Afbeelding

Start Buurtbemiddeling Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Binnenkort start Buurtbemiddeling in de gemeente Kampen. Buurtbemiddeling is een toegankelijke manier om buurtgenoten die onderling problemen hebben weer met elkaar te laten praten. Getrainde vrijwillige bemiddelaars helpen hierbij.

De bemiddelaars zijn onpartijdig en onafhankelijk, luisteren naar het verhaal van beide partijen, vellen geen oordeel en geven geen adviezen. Zij zijn erop uit om beide partijen weer met elkaar in gesprek te laten komen en hen zelf een oplossing te laten bedenken. De vrijwillige bemiddelaars worden begeleid door de coördinator Michel van Olst, die werkzaam is bij WijZ Welzijn Kampen

Buurtbemiddeling kan worden ingeschakeld als er sprake is van bijvoorbeeld geluidsoverlast, stankoverlast, rommel, erfafscheidingen, overhangende struiken of bomen, parkeeroverlast, overlast door dieren, pesterijen en overlast door kinderen. Elke inwoner uit de gemeente Kampen kan gebruik maken van buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling is gratis.

Buurtbemiddeling zoekt bemiddelaars

Beschik je over goede sociale vaardigheden, kun je onbevooroordeeld naar anderen luisteren en onpartijdig blijven bij een conflict? En wil je die kwaliteiten inzetten om als buurtbemiddelaar samen met andere Kampenaren bij te dragen aan de leefbaarheid in de gemeente Kampen? Dan hoort de organisatie graag van je: "Buurtbemiddeling biedt boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk. Als buurtbemiddelaar begeleid je, samen met een collega buurtbemiddelaar, buren om onderlinge ergernissen of ruzie op te oplossen. Meestal is dit op doordeweekse avonden. Voordat je aan de slag gaat, volg je kosteloos een driedaagse training. Twee dagen volgen kort op elkaar. Je leert dan de methode van buurtbemiddeling toe te passen en oefent de fijne kneepjes van communiceren."

Meer informatie over Buurtbemiddeling kan verkregen worden bij Michel van Olst via (038) 456 87 00 of via buurtbemiddeling@wijz.nu.