Afbeelding

Bibliotheek Kampen en IJsselmuiden veruimen openingstijden

· leestijd 2 minuten Algemeen

KAMPEN - Dankzij de versoepelde corona-maatregelen kan Bibliotheek Kampen vanaf maandag 31 augustus ruimere openingstijden hanteren in zowel Kampen als IJsselmuiden. Daarnaast zijn diverse aanpassingen gedaan in het productaanbod en de dienstverlening om samen met de bezoekers het bezoek aan de bibliotheek corona-proof te houden.

Vanaf maandag 31 augustus gelden de volgende openingstijden:

Hoofdvestiging Kampen:

Maandag 10.00 - 17.30 uur

Dinsdag 10.00 - 20.00 uur

Woensdag 10.00 - 17.30 uur

Donderdag 10.00 - 17.30 uur

Vrijdag 10.00 - 20.00 uur

Zaterdag 10.00 - 17.00 uur

Vestiging Kulturhus IJsselmuiden

Maandag t/m vrijdag 13.30 - 16.30 uur

Beide vestigingen zijn weer toegankelijk voor zowel leden als niet-leden.

Lenen en inleveren

Er kunnen ook in IJsselmuiden weer boeken geleend worden. Geleende boeken mogen weer zelf worden ingeleverd. De boeken hoeven niet meer in quarantaine. De boeken gaan hiermee direct van het pasje af. In Kampen geleende boeken graag weer inleveren in Kampen. De standaard uitleenvoorwaarden gelden weer. Dit betekent dat de reguliere uitleentermijn weer wordt gehanteerd en telaatgeld in rekening kan worden gebracht.

Reserveren

Het afhalen van reserveringen kon alleen in Kampen. Vanaf maandag 31 augustus kan ook IJsselmuiden weer worden geselecteerd als afhaallocatie.

Looproutes

In de Kampen wordt de hoofdingang weer in gebruik genomen als in- en uitgang. Volg binnen de aangegeven looproute. In IJsselmuiden blijft de looproute ongewijzigd. Om het aantal bezoekers te reguleren blijft het gebruik van mandjes voor alle bezoekers verplicht. De mandjes kunnen door bezoekers zelf worden schoongemaakt.

Werkplekken open

De werkplekken en Café Paatje in Kampen worden met inachtneming van de regels weer geopend. Dit betekent dat er beperkt plek is. De werkplekken kunnen voor en na gebruik zelf worden schoongemaakt. Tijdschriften kunnen gelezen worden na desinfectie van de handen.

Omdat de Bibliotheek en de samenwerkingspartners in verband met corona minder mensen in een ruimte mogen ontvangen, zal Café Paatje wat vaker ook voor activiteiten gebruikt gaan worden. Dat betekent, dat u wel in Café Paatje kranten en tijdschriften kunt pakken, maar dat u om te lezen of te werken soms moet uitwijken naar een andere plek in de Bibliotheek.

Cursussen en activiteiten

De cursussen en activiteiten worden weer opgestart, volgens de nieuwe regels. Dit betekent dat er aanpassingen worden gedaan om de veiligheid van bezoekers en personeel te garanderen. Hierdoor is er bijvoorbeeld beperkt plek en kan de looproute afwijken. Kijk voor alle informatie en het complete aanbod op de website www.bibliotheekkampen.nl.

De gratis computercursussen Klik & Tik (voor beginners) zijn volgeboekt voor september en oktober. Donderdag 5 november start weer een nieuwe cursus. Aanmelden kan in de bibliotheek en via 038-333 18 28 (Joop Schulte)

De gratis computercursussen Digisterker (gevorderden) starten donderdag 10 september en dinsdag 3 november. Aanmelden: digisterker@bibliotheekkampen.nl

Van harte welkom

Hou 1,5 meter afstand, blijf thuis bij klachten, was en desinfecteer je handen, volg altijd de aanwijzingen op van het personeel. Bibliotheek Kampen is blij met de verruimde regels en heet iedereen van harte welkom.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 18 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 23 uur geleden