Afbeelding
Soroptimistclub Isalania

Ooit of nooit gedragen

· leestijd 1 minuut Algemeen

Tweedehands kleding is al jaren een trend volgens de Soroptimistclub Isalania uit Zwolle-Kampen. Voor de 10e keer organiseren zij in Kampen de Female Fashion Fair, waar gedurende twee weekenden tweedehands dameskleding en accessoires van een uitstekende kwaliteit wordt verkocht voor een zacht prijsje. Dit jaar is de verkoop op 11, 12, 18 en 19 september in een pop-up store aan de Oudestraat 136 in Kampen.

Uitstekende tweedehands kleding verkopen en kopen is om diverse redenen een goed doel. Het is zonde wanneer goede kleding die jij niet meer draagt in de kast blijft hangen, wanneer je anderen er weer blij mee kunt maken. Voor een klein bedrag kun je je garderobe aanvullen, maar het is ook heel duurzaam om kleding een tweede leven te laten leven. En niet onbelangrijk: met de opbrengst van de verkoop steunen de Soroptimisten een aantal goede doelen waardoor vrouwen weer een stapje verder komen. Vorig jaar bracht de verkoop maar liefst 5000 euro op.

Geweldige medewerking van de middenstand

Dit jaar zijn er ook 8 vrouwelijke ondernemers uit Kampen die de Female Fashion Fair sponsoren. Ieder jaar is het weer spannend in welk leegstaand winkelpand de Female Fashion Fair kan worden gehouden. Omdat de Soroptimistclub ernaar streeft om de volledige opbrengst van de kledingverkoop te schenken aan hun projecten, is het betalen van huur niet mogelijk. Gelukkig zijn er ieder jaar weer pandeigenaren te vinden die hun winkelpand gratis beschikbaar willen stellen aan de Soroptimisten. Zonder hun geweldige medewerking zou het niet mogelijk zijn om de Female Fashion Fair te houden.

Soroptimisten

De Soroptimistclub is een wereldwijde organisatie van vakvrouwen. Doelstellingen van de Soroptimisten zijn onder meer het verbeteren van de rechten van vrouwen en meisjes, gelijkwaardigheid en economische zelfstandigheid, toegang tot onderwijs, goede gezondheidszorg en voedselzekerheid. In Nederland zijn meer dan honderd Soroptimistclubs en zo'n 3100 leden. Wereldwijd zijn er maar liefst negentigduizend leden, allemaal lid van de overkoepelende organisatie Soroptimist International.

De openingstijden staan op www.facebook.com/SoroptimistclubIsalania