Afbeelding

Boete voor dodelijk verkeersongeval

Algemeen

ZWOLLE/KAMPEN (JPZ) ? De man die op de Ramspolbrug een jaar geleden een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte, heeft een boete van 500 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van een halfjaar gekregen. De rechtbank in Zwolle oordeelde dat hij zich verder niet onvoorzichtig heeft gedragen.

Het ongeval vond plaats op 10 oktober verleden jaar. De verdachte reed op vrijdagavond tegen zes uur de brug op in de richting van Kampen op weg van zijn werk naar huis. De avondspits was in volle gang en op de brug was na een eerder ongeval een file ontstaan. De 25-jarige G.H. Uit Ruurlo had de file echter niet opgemerkt en raakte de wagen voor hem. In totaal raakten vijf wagens betrokken bij het ongeval. De vrouw uit de auto die hij als eerste raakte, overleed ter plaatse.

Het Openbaar Ministerie had een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 1,5 jaar geëist. De straf viel lager uit omdat de rechtbank anders dan het OM niet van mening was dat de man zeer onvoorzichtig en onoplettend had gereden. Ja, hij had de file niet gezien, maar dat is ook de enige verkeersfout die hij maakte.