Afbeelding
Tennekes

Go-Ahead Kampen kan weer jaren vooruit met fraaie vernieuwde kantine

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag de vernieuwde kantine geopend. Drie jeugdleden en wethouder Geert Meijering namen dit karwei op zich. Het resultaat van de verbouwing leidde tot veel enthousiaste reacties.

Dat moet Erna Gerritsma en André Stroomberg goed hebben gedaan. Gerritsma was verantwoordelijk voor het ontwerp. Stroomberg vormde samen met Jaap Pruim de bouwcommissie. Daarnaast verrichtte Bas Smit van de VDK Groep enorm veel werk. “We hebben geprobeerd om een persoonlijk tintje te geven aan de kantine”, aldus Gerritsma. “Erna kwam kijken in de kantine. ‘Dit is geen voetbalkantine', was het eerste wat ze zei”, vervolgt Stroomberg. Gerritsma maakte al eerder ontwerpen voor voetbalclubs. “En het bestuur wilde per se iemand van buiten de vereniging hebben. Anders blijf je hangen in het donkerbruine”, aldus Stroomberg.

Foto’s uit het verleden en de prominente aanwezigheid van de kleuren rood en geel geven de kantine een speciaal tintje. De verbouwing van de kantine was een hele klus. “De indeling is helemaal op de schop gegaan. Alles op 200 vierkante meter is eruit gegaan. Alles is nieuw. En dat in dertien weken met de bouwvak er zelfs nog in. Dat is een superprestatie”, aldus Stroomberg. Volgens hem was Go-Ahead echt wel toe aan een vernieuwde kantine. “De oude kantine is op 12 september 1980 geopend. We waren na veertig jaar echt aan iets nieuws toe.”

Veel bezoekers waren zaterdag onder de indruk. Wethouder Meijering ging in zijn verhaal even terug naar vroeger. “Ik ben hier in de buurt opgegroeid. Aan de Veenmos, mijn ouders wonen er nog steeds. Bij mijn ouders in de tuin hoorde je en hoor je nog steeds overduidelijk de geluiden van een voetbalclub waar het leeft. Als jongetje ging ik met mijn opa naar het eerste elftal van Go-Ahead kijken. Na afloop aten we dan een bal met saus in de kantine. Tot voor kort was er in de kantine bijna niets veranderd. Een setting van een gezellig bruin café als middelpunt van de vereniging.”

De wethouder roemde het werk van alle vrijwilligers. “Go-Ahead is een vereniging die heel gestructureerd stapje voor stapje werkt aan de verdere ontwikkeling. Volgend jaar komt de renovatie van het hoofveld en nu de renovatie van de kantine, waar sponsors en vrijwilligers verantwoordelijk voor zijn. Als gemeente hebben wij hier niets aan gedaan. Het is echt een heel mooie kantine geworden”, aldus Meijering.

Go-Ahead-voorzitter Theo Rietkerk legde ook nog even de nadruk op de steun van de supportersvereniging, die de verlichting en het geluid hebben gerealiseerd. En op de bar die een stuk groter is geworden. En overzichtelijker, zodat de barmensen veel gemakkelijker hun werk kunnen doen.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 7 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 19 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57