‘Wijnanda Asjes, voorzitter van de Soroptimisten Isalania Zwolle, zal de online thema-avond openen’
‘Wijnanda Asjes, voorzitter van de Soroptimisten Isalania Zwolle, zal de online thema-avond openen’ Aangeleverd.

Online bijeenkomst over geweld tegen vrouwen

Algemeen

KAMPEN - Soroptimistclub Isalania Zwolle-Kampen houdt in samenwerking met de Bibliotheek Kampen, gemeente Kampen en Stichting Kadera op donderdag 26 november een online bijeenkomst over geweld tegen vrouwen. Ze organiseren deze activiteit tijdens de jaarlijkse Orange the World campagne (25 november tot 10 december) met als doel om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen.

Wereldwijd krijgt één op drie vrouwen met geweld te maken. Ook in Nederland is geweld tegen vrouwen een probleem. Achter menige voordeur schuilt ellende. Ook in Kampen. Daar zijn in 2019 ruim 300 meldingen van geweld tegen vrouwen geregistreerd. Tijdens de online bijeenkomst gaan deelnemers gesprek met deskundigen en met een slachtoffer van geweld over de oorzaken van geweld achter de voordeur, hoe je geweld kunt signaleren en wat je er aan kan doen.

Stichting Kadera geeft voorlichting over cijfers en feiten en huiselijk geweld en wat je kunt doen als je het signaleert. Juliette - schrijfster van het boek ‘Niet voor herhaling vatbaar’ - vertelt tijdens de bijeenkomst vanuit haar eigen perspectief hoe het is om in een gewelddadig huwelijk te leven. Wat gaat er aan vooraf? Wanneer is het genoeg en stap je op? 

Aanmelden

De bijeenkomst start om 20.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 25 november. Je krijgt dan de link naar de online bijeenkomst per mail toegestuurd. Desgewenst kun je de bijeenkomst anoniem volgen.

Fred Sollie

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39