Afbeelding
Gemeente Kampen

Kampen in actie tegen geweld tegen vrouwen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Kampen zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sloot zich dit jaar aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt de Nieuwe Toren vanaf maandagavond 25 november zeven dagen oranje. Oranje is de kleur van de dageraad en staat symbool voor het aanbreken van een zonnige, hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World campagne, waar meer dan honderd landen aan meedoen, trapt af op deze dag en zal eindigen op 10 december. Dit zijn de '16 Days of Action' tegen geweld tegen vrouwen. De campagne wordt wereldwijd gecoördineerd door UN Women; de VN-organisatie voor vrouwenrechten.

In Kampen heeft Soroptimistclub Isalania samen met de gemeente Kampen het initiatief genomen om dit jaar mee te doen en de Nieuwe Toren te belichten. Jaarlijks zijn er in Nederland naar schatting tussen de 160.000 en de 200.000 mensen slachtoffer van huiselijk geweld. Omgerekend naar de regio IJsselland gaat het dan over 4.600 tot 5.800 mensen. Kindermishandeling betreft in onze regio tussen de 3.000 en de 3.600 kinderen per jaar. In de gemeente Kampen zijn in 2018 235 meldingen gedaan van huiselijk geweld.Wethouder Van der Sluis: “Als gemeente willen we de veiligheid van onze inwoners te borgen. Als mensen iets in hun omgeving zien is het belangrijk om door te vragen, verder te kijken en in gesprek te gaan. Je kunt iets doen, ook als je twijfelt. Kijk naar de signalen waar je op kunt letten, praat erover en vraag om hulp. In alle gevallen kunnen mensen via 0800-2000 terecht bij Veilig Thuis. Iedereen kan het verschil maken. Het is daarom belangrijk zo snel mogelijk in actie te komen als je geweld vermoedt”.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 12 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 14 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41