Afbeelding
foto Debby van den Bos

Wereldlichtjesdag Kampen Coronaproof

Algemeen

KAMPEN - Elke tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Overal in de wereld worden om 19.00 uur plaatselijke tijd lichtjes aangestoken ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Vanwege Corona-maatregelen zal er dit jaar zal geen Wereldlichtjesdag bijeenkomst in Kampen plaatsvinden. In plaats daarvan heeft Stichting Wereldlichtjesdag Kampen een andere invulling gevonden om de overleden kinderen te kunnen herdenken.

Tijdens het herdenken van overleden kinderen is het moeilijk om de 1,5 meter afstand te bewaren. Mensen willen elkaar vasthouden tijdens deze emotionele momenten. De bestuursleden van Stichting Wereldlichtjesdag Kampen - Gerdi van Keulen, Daphne van Erven, Geke Scholten en Heidi Nieuwenhuis - hebben gezocht naar een andere manier om toch dichtbij de mensen te zijn en de overleden kinderen op een respectvolle manier in het licht te zetten. In samenwerking met Julius Media gaan zij een video produceren die op zondag 13 december om 19.00 uur uitgezonden zal worden via YouTube en via de Facebookpagina van Stichting Wereldlichtjesdag Kampen.

Het noemen van de namen zal hierin zeker opgenomen worden. U kunt de naam van uw overleden (klein)kind of een overleden neefje of nichtje opgeven zodat het kind genoemd wordt in de herdenkingsvideo. Indienen van namen kan op info@wereldlichtjesdagkampen.nl. Omdat de video eerder opgenomen wordt kan het opgeven tot en met 15 november. 

Fred Sollie