Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Jan Willem Schutte van de ChristenUnie-fractie.
Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Jan Willem Schutte van de ChristenUnie-fractie. Aangeleverd.

Raadspraat: Licht aan het eind van de tunnel

Algemeen

Binnenkort gaat de gemeenteraad de begroting 2021 behandelen. De voorliggende begroting laat een sluitend beeld zien. Ook op langere termijn. Dat is niet zonder slag of stoot gegaan, of beter gezegd de bezuinigingen waartoe de raad verleden jaar heeft besloten zijn nog niet allemaal geeffectueerd, en hebben een grote impact op de kamper samenleving. 

Maar ik moet u eerlijk bekennen dat ik opgelucht ben hoe we er nu voor staan. Vooralsnog tenminste want met de huidige coronacrisis kan niemand zeggen hoe de toekomst er echt uit komt te zien. 

Maar we moeten door, er staan belangrijke keuzes aan te komen. De raad zal zich op niet al te lange termijn uitspreken over de nood op de woningmarkt en de versnelling van het woningbouwprogramma, de uitbreiding van bedrijventerreinen en de keuze over een 2e Zuiderzeehaven en waar en hoe we  invulling willen geven aan doelstelling voor het opwekken van duurzame energie. Keuzes waarover we graag met u  in gesprek willen gaan. Want het gaat immers over wat voor stad we willen zijn en de toekomst van Kampen voor toekomstige generaties. Groei betekend immers meer werkgelegenheid, betere uitgangssituatie voor onze stad om voorzieningen op peil te houden, en een verder verbeterend financieel perspectief.. Maar het gaat ook over hoe we om willen gaan met onze groene ruimte,  en ons cultureel erfgoed. Als ChristenUnie willen we u dan ook uitnodigen om met ons daarover in gesprek te gaan.

Omdat het in deze tijd bijna onmogelijk is om elkaar in levende lijve te ontmoeten, nodig ik u uit om ons via de moderne kanalen die ons ter beschikking staan te blijven benaderen. Want we mogen dan misschien minder fysiek  elkaar opzoeken maar we willen graag dienstbaar zijn aan deze mooie gemeente en haar inwoners.