Afbeelding
Herman Bres

WETHOUDER IN GESPREK MET ZATERDAGMARKT

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Afgelopen zaterdag nam GBK-wethouder Albert Holtland een kijkje op de (verplaatste) zaterdagmarkt. Door de coronamaatregels is de zaterdagmarkt van de Plantage naar de Nieuwe Markt verplaatst. De kooplieden hebben daar nu hun draai wel gevonden. Toch wilden zij graag nog eens praten met de wethouder om te bekijken wat er nog verbeterd kan worden. Namens de Centrale Vereniging Voor Ambulante Handel was mevrouw Bleeker aanwezig.

De wethouder wist zich vergezeld van raadslid Theo Nieuwenhuizen (PvdA) en commissielid Bruno Karel (GBK). Vanuit de zaterdagmarkt was dhr. Jacob Hoogstede aanwezig om uitleg te geven. Er werd gekeken naar de relatie van de markt met het winkelend publiek in de Oudestraat en de zichtbaarheid door de Gasthuisstraat. Daarnaast kwamen onderwerpen als de bereikbaarheid en de vindbaarheid van de markt aan bod. Maar ook de voorzieningen op de Nieuwe Markt, de toepasbaarheid van de coronamaatregelen en de mogelijkheden voor de langere termijn.

“Al wandelend naar de Oudestraat en de Plantage hebben wij het gehad over de normale zomer- en winteropstelling. We hebben gesproken over de ‘achterblijvers’ zoals bloemist Hollander en loempiakraam van de familie Tran. Ook hebben we de aanwezigheid van een stroopwafelkraam besproken. Alle aspecten zullen na dit bezoek nog eens doorgenomen worden om een “plan de campagne” te maken. Uitgangspunt is dat de kooplieden na het tijdperk corona weer terug kunnen naar de Plantage in de zomer en het Koeplein en omgeving in de winter”, aldus wethouder Holtland

De wethouder liet weten dat, als het aan hem ligt, hij het de kooplieden zodanig naar de zin zal maken op de Nieuwe Markt, dat de kooplieden er zelf voor zullen kiezen om hun 226-jaar oude stek op de Plantage op te geven en te kiezen voor een permanente vaste zaterdagmarkt op de Nieuwe Markt in Kampen. De mogelijkheid van de markt en horeca (Roots en Moods) naast elkaar biedt mogelijkheden. Ook zou de markt kunnen uit breiden met bijv. een poelier. “Maar het initiatief ligt duidelijk bij de markt. De kooplieden hebben zelf de sleutel in handen. We zijn bereid om hen tegemoet te komen en de Nieuwe Markt beschikbaar te stellen op de zaterdag. Dat geeft weliswaar een verlies in parkeerinkomsten maar op die manier kan de Plantage zowel zomers als ‘s winters het Horecaplein van Kampen worden”, besluit de wethouder.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 10 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 12 uur geleden