Afbeelding
schermafdruk

Gemeente Kampen zoekt contactpersonen locaties carbidschieten

· leestijd 1 minuut Algemeen

 KAMPEN - Gemeente Kampen wil dat voor elke locatie waar dit jaar met carbid mag worden geschoten, zich een contactpersoon meldt bij de gemeente, stichting Welzijn of Stichting Schuttersgilde Kampen. Deze contactpersoon is, samen met anderen, het aanspreekpunt bij calamiteiten. Ook mensen die willen schieten, zullen zich daarvoor moeten aanmelden dit jaar.

Vorige week is duidelijk geworden dat carbidschieten tijdens de jaarwisseling van ’20-‘21 is toegestaan. Binnen de gemeente Kampen heeft het college van burgemeester en wethouders 46 plekken aangewezen, waar vanaf 10 uur ’s ochtends tot 2 uur ’s nachts mag worden geschoten.

Contactpersonen

Om een veilige jaarwisseling te garanderen, wil gemeente Kampen per schietplek minimaal drie contactpersoon hebben. “Deze contactpersonen, samen met enkele anderen, het aanspreekpunt in aanloop naar en tijdens de jaarwisseling. We willen namen en mobiele nummers van mensen die zo nodig snel contact kunnen leggen met de gemeente of de politie, zodat zij kunnen bijdragen aan een goed verloop van het schieten of kunnen helpen bij een toeloop van publiek. Natuurlijk hopen we dat alles veilig verloopt, maar we willen op alles voorbereid zijn”, legt burgemeester Koelewijn uit. “Samen met het Schuttersgilde streven we naar minimaal drie ‘regisseurs’ of aanspreekpunten per schietlocatie. Mocht zich geen contactpersoon melden, dan ben ik helaas genoodzaakt de toegewezen schietplek alsnog te laten vervallen. De contactpersonen zijn niet persoonlijk verantwoordelijk dat de coronaregels worden nageleefd, want dat zijn we allemaal. Maar we willen wel met schutters in gesprek hoe we samen een ‘coronaproof’ en veilige jaarwisseling kunnen realiseren. We denken erover om dit jaar ook aan alle schutters te vragen zich in te schrijven. Op die manier krijgen we zicht op waar het druk wordt en kunnen wij iedereen die in onze gemeente wil schieten, vragen zich te houden aan afspraken voor een veilige jaarwisseling. We zijn hierover nog in gesprek met het Schuttersgilde, Welzijn Kampen en met politie Kampen.”

Oproep

Er zijn nog contactpersonen nodig voor de volgende locaties: Constructieweg, hoek Kastanjelaan/Bovensingel, Silene/Waterkers, Kievitstraat, kruising Esdoornhof/Kastanjelaan, Oratoriumplein, parkeerplaats Sporthal Cellesbroek, Zambonistraat, Erfgenamenstraat/voorzijde Het Lokaal, voetpad Garnaal/Zeegravensingel, Zeegraven/skatebaan, Zeegravensingel (bij de brug). Mensen die contactpersoon willen zijn, kunnen zich melden bij de gemeente via de website www.kampen.nl/jaarwisseling. Daar is ook de lijst met alle toegewezen locaties te vinden. Voor meer informatie kunt u mailen met jaarwisseling@kampen.nl.

Op woensdag 16 december is er een avond in het stadhuis, waarvoor contactpersonen nog een uitnodiging ontvangen. De avond zal ook online te volgen zijn.

Saai schieten

Vanwege de coronaregels die op dit moment nog gelden, is het dit jaar niet de bedoeling dat de schietplekken worden aangekleed met partytenten, barretjes, muziekinstallaties of vreugdevuren. “Ook wil ik geen vuurkorven zien op de openbare weg”, laat burgemeester Koelewijn weten. “Vanwege de coronaregels zal het wat dat betreft echt een sobere jaarwisseling zijn. Meer dan knallen zit er dit jaar niet in.”

Fred Sollie