Afbeelding

Dubbel NK-succes voor familie Ten Brummelhuis

Sport

HAAKSBERGEN/ERMELO - De familie Ten Brummelhuis kan terugkijken een zeer geslaagd weekend. Ronald ten Brummelhuis pakte in Haaksbergen de Nederlandse titel op het NK samengesteld mennen. Zoon Siebe ten Brummelhuis van De Deltaruiters verdiende brons op het NK dressuur en springen in Ermelo.

Ronald ten Brummelhuis kwam in Haaksbergen in actie in de klasse 2 en 3 en was hier te sterk voor de concurrentie. Siebe ten Brummelhuis reed met Spring Star's Simba op het NK in Ermelo in de categorie C, klasse L1, een keurige proef, die goed was voor een gemiddelde score van 65 procent.

Er was nog meer eremetaal voor De Deltaruiters op het NK in Ermelo. Bij springen was er brons voor Estelle Kwakkel. Met Rifei's Black Jump reed Kwakkel in een sterk deelnemersveld naar een knappe derde plaats (klasse L, categorie C).

Hilde Meuleman startte afgelopen zaterdag met Quinten in Zwolle. Zij won de klasse L en zij mag nu starten op CSI Salland. Eerder deze week kwam Therese van Dijk -Van der Scheer met Tresforte Diquina in actie in de klasse M1 tijdens een dressuurwedstrijd in Wezep. Zij reed twee goede proeven, waarvan de tweede goed was voor maar liefst  209 punten.  Hiermee behaalde ze een eerste prijs.

Estelle Kwakkel