Picasa

Go-Ahead verder in districtsbeker na zege tegen Balk

KAMPEN ? Go-Ahead Kampen heeft zich zaterdag geplaatst voor de volgende bekerronde. De ploeg van trainer Edwin van Nijen won met 5-3 van Balk.

Vanwege het dorpsfeest in Balk begon dit duel al om 13.00 uur. Bij Go-Ahead werd het doel verdedigd door Reinier Romkes. Eerste keeper Tim Noordman is voorlopig uit de running door een schouderblessure. Op de bank nam de 46-jarige Harry Bakker plaats op de reservebank.

Go-Ahead was in het begin zoekende , maar kwam al snel beter in de wedstrijd. Via snel positiespel liep de ploeg uit naar een comfortabele 3-0 ruststand. Na krap een kwartier was Madih Doufikar niet af te stoppen: 1-0. Na zo'n half uur spelen viel de 2-0. Na een overtreding op Jurrian Zandbergen schoot Doufikar raak uit een vrije trap. Vijf minuten voor rust was Go-Ahead opnieuw succesvol uit een vrije bal. Na een overtreding op Arjan Wiegers schoot Murak Acikgoz de vrije bal binnen.

Vlak na rust liep Go-Ahead tegen een ongelukkige tegentreffer aan, een eigen doelpunt van Sjaak Buitink. Go-Ahead stelde snel orde op zaken. Samir Merraki kopte raak uit een vrije trap van Acikgoz. Daarna werd het minder bij Go-Ahead. De linies lagen te ver uit elkaar en er sloop onzorgvuldigheid in de ploeg. Balk kwam terug tot 4-2. Wiegers zette de marge weer op drie. Hij zette goed druk en na een solo maakte hij het vervolgens goed af. Balk scoorde vervolgens nog de 5-3.

Volgens trainer Edwin van Nijen moet zijn ploeg nog groeien. ?We hebben een hoop creativiteit, maar we moeten zuiniger worden in balbezit.?