Afbeelding
Stefan Verkerk

Politie doet onderzoek na woningoverval op Onderdijks

Algemeen

KAMPEN - De politie heeft woensdagavond onderzoek gedaan in en bij een woning aan de Kronkelwilg in Kampen. Eerder op de dag heeft hier een overval of beroving plaatsgevonden. Naar alle waarschijnlijkheid zijn er zeldzame Pokémonkaarten gestolen. De politie kon dit nog niet bevestigen.

Volgens buurtbewoners stonden er rond een uur of half 4 - 4 uur ‘s middags meerdere politievoertuigen bij de woning. De politie zou via de achterkant van de woning binnen zijn getreden, mogelijk dat de bewoner vastgebonden of vastgezet is geweest bij de overval. De politie heeft de ruit van de achterdeur ingeslagen om toegang te krijgen tot de woning.

Het vermoeden dat het om diefstal van Pokémonkaarten gaat, bestaat omdat later vandaag een bericht op Facebook gedeeld werd over gestolen kaarten bij een overval op Onderdijks. Het gaat om zeldzame en kostbare Pokemonkaarten uit 1999. In het Facebook bericht is een video te zien van de Pokémonkaarten in de beschermende case. In het bericht wordt gevraagd aan mensen om het te melden als deze kaarten ergens te koop worden aangeboden.

De politie heeft in de woning en buiten de woning sporenonderzoek gedaan. Daarbij heeft de recherche onder andere foto’s gemaakt. Rondom de woning en het grasveldje was de omgeving afgezet met linten.

De politie kon dit verhaal woensdagavond nog niet bevestigen.

Afbeelding