Afbeelding
foto Fred Sollie

Verkoop HBS aan IJsselheem gaat door

Politiek

(door Gemeente Belang Kampen)

KAMPEN - Het college van b en w heeft de gemeenteraad voorgesteld in te stemmen met het voornemen om de voormalige HBS (een rijksmonument) voor 1 euro te verkopen aan Stichting IJsselheem. Dit voorstel is donderdagavond 28 januari door een meerderheid van de gemeenteraad gesteund.

Het college wilde van de raad weten of er wensen of bedenkingen waren. Voor de eigenlijke verkoop was geen toestemming van de raad nodig. Het ging vooral om de bestemming van dit pand (ouderenzorg) en de gevolgde procedures. Met Stichting IJsselheem werd door het college in 2019 een intentieovereenkomst gesloten om een haalbaarheidsonderzoek te doen. Inmiddels is dit onderzoek afgerond en bleek het haalbaar om binnen de vigerende bestemming maximaal 63 eenheden voor (gescheiden) woon-zorgappartementen te realiseren. 

Stichting IJsselheem heeft zich al jarenlang bewezen op het gebied van ouderenzorg in onze gemeente. Het is bovendien tegenover de huidige locatie van het revalidatie- en verplegingshuis Myosotis. Kampen heeft een groot tekort aan ouderenwoningen. Stichting IJsselheem is een betrouwbare partner en heeft geen winstoogmerk. Zij hebben aangegeven het hele pand grondig te zullen renoveren. Daarmee kunnen wij nog vele jaren dit rijksmonument bewonderen en ervan genieten (zowel buiten als binnen). Het voorstel werd vanavond door een meerderheid van de raad gesteund.

Fred Sollie