Afbeelding
foto aangeleverd

Binnen wachten op coronavaccinatielocatie in Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - Vooruitlopend op het voorspelde winterse weer kunnen mensen bij de vaccinatielocatie in de IJsselhallen in Zwolle binnen wachten. Er is daar een grote wachtruimte met stoelen.

“We zijn voorbereid op het schoonmaken van de parkeerterreinen, zodat mensen hier goed terecht kunnen. En we roepen iedereen op voorzichtig te rijden. Neem een begeleider mee als je het zelf niet aandurft de weg op te gaan en doe rustig aan. We vaccineren iedereen die een afspraak heeft staan”, zegt projectmedewerker Arjan de Boer.

Wachtrij door IT-storing

Donderdag 4 februari moesten mensen tijdelijk wat langer wachten bij de vaccinatielocatie. Oorzaak was een landelijke IT-storing die in de loop van de dag is opgelost. “We willen natuurlijk niet dat oudere mensen moeten wachten voor ze naar binnen kunnen. Door één priklijn te sluiten en die medewerkers in te zetten bij de medische check (triage) kon de rij gelukkig snel worden weggewerkt. Mooi om te zien hoe goed dat gaat en hoe blij de ouderen zijn dat ze hun vaccinatie krijgen.”

Gezondheidscheck

Voor de oudere doelgroep is wat extra tijd nodig voor de gezondheidscheck en ouderen zijn vaak al lang voor de afspraak aanwezig. “We roepen mensen op vooral niet te vroeg te komen. Als je iets later bent, is dat niet erg”, zegt Arjan de Boer. “Ook op de testlocaties zorgen we dat mensen snel aan de beurt zijn en waar mogelijk binnen kunnen wachten.”

Fred Sollie