Hil Herweijer
Hil Herweijer

Notaris Herweijer: Eerlijk zullen we alles delen?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Eerlijk zullen we alles delen?



Als je in Nederland gaat trouwen ontstaat automatisch een gemeenschap van goederen. De bezittingen en schulden worden van de echtgenoten tezamen. Ook wordt je bij een gemeenschap van goederen samen aansprakelijk voor de schulden die tijdens het huwelijk worden aangegaan.


Er kunnen allerlei redenen zijn om af te wijken van de gemeenschap van goederen. Daarvoor stel je huwelijkse voorwaarden op bij de notaris, waardoor de vermogens geheel of gedeeltelijk gescheiden kunnen blijven. Afhankelijk van je eigen persoonlijke situatie kun je je zaken regelen bij huwelijkse voorwaarden. Je kunt denken aan de volgende gevallen:

1. je hebt een eigen bedrijf en loopt als ondernemer het nodige risico, dan wil je voorkomen dat de hele gemeenschap van goederen in een eventueel faillissement wordt meegetrokken;

2. je wilt dat degene die de schuld is aangegaan, daarvoor zelf aansprakelijk is en dat niet de andere echtgeno(o)t(e) daarvoor financieel moet ?opdraaien?;

3. huwelijkse voorwaarden kunnen fiscale voordelen bieden.

Daarnaast zijn er nog wel andere redenen te noemen om huwelijkse voorwaarden op te stellen.

Als je huwelijkse voorwaarden wilt maken, dan dienen deze bij de notaris in een notariële akte te worden vastgelegd. De akte van huwelijkse voorwaarden moet overigens getekend worden voordat het ?ja-woord? wordt uitgesproken.

Bij mijn kantoor kunnen jullie terecht voor het laten opstellen van huwelijkse voorwaarden. We horen graag wat jullie gezamenlijke wensen zijn en voorzien jullie van een advies op maat.

 

Notariskantoor Herweijer


Meeuwenweg 17
8261 VZ Kampen
Postadres: Postbus 331
8260 AH Kampen
Tel. 038 ? 33 37 051
info@notarisherweijer.nl

www.notarisherweijer.nl