AFS zoekt gastgezinnen

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - Maria Chiara uit Italië en Felipe uit Brazilië komen eind augustus naar Nederland voor hun uitwisselingsjaar in ons land. Ze zijn al druk bezig met het leren van Nederlands en hebben de eerste voorbereidingsbijeenkomsten achter de rug.


Vol spanning wachten zij nog op nieuws over hun nieuwe thuis en school. Uitwisselingsorganisatie AFS zoekt nog enkele gastvrije gezinnen in de Kop van Overijssel, Zuidwest Drenthe, de Noordoostpolder en Friesland. Mensen die hun huis en hart open willen stellen voor een enthousiaste jongen of meisje uit een ander land, zijn van harte uitgenodigd zich te informeren over de mogelijkheden. AFS is een niet-commerciële organisatie die voornamelijk op vrijwilligers draait, al ruim 100 jaar wereldwijd actief en inmiddels partner van Unesco

De vrijwilligers van AFS Nederland hopen dat er weer veel gastvrije gezinnen zijn die het avontuur aandurven en een plek in huis en hart willen bieden aan deze AFS-ers. Een vreemde opnemen in je gezin is natuurlijk een grote stap en de vrijwilligers van AFS staan dan ook klaar om daarbij te helpen. ?Ervaring leert dat na een jaar samen de AFS-er geen vreemde meer is maar simpelweg een gezinslid waarmee je veel hebt meegemaakt. Een jaar met een uitwisselingsscholier laat je kijken naar je eigen gezin en cultuur, kennismaken met een heel andere cultuur en geeft banden voor het leven.?
Tijdens hun uitwisseling in Nederland gaan deze AFS-ers gewoon naar de middelbare school, zoeken ze een Nederlandse (sport)club om bij te horen en maken ze onderdeel uit van hun gastgezin. Dat betekent dat ze natuurlijk ook de hond uitlaten of de afwas doen. AFS zorgt daarbij voor de praktische zaken als verzekering, schoolkosten, ondersteuning en visum en de AFS-ers hebben zelf natuurlijk zakgeld voor hun persoonlijke uitgaven.

Mensen krijgen dan als eerste meer informatie en een uitgebreid profiel van de betreffende scholier(en) toegestuurd. Ook Nederlandse jongeren die geïnteresseerd zijn in een tussenjaar met intercultureel leren kunnen natuurlijk contact opnemen. AFS Nederland kan regelmatig beurzen aanbieden waarmee een jaar in een ver buitenland extra interessant wordt.Het mag ook als welkomstgezin voor de eerste periode.

Wie wordt het gastgezin van één van onze AFS-ers? Neem voor meer informatie contact op met regio vrijwilliger Marshall Birse (marshall.birse@afs.org / 06?5339 7765) en kijk op www.afs.nl.