Manfred Haveman van de PvdA-fractie.
Manfred Haveman van de PvdA-fractie. Aangeleverd.

“Wachttijd sociale huurwoning Kampen ruim 8 jaar”

Algemeen

(door Manfred Haveman, PvdA Kampen)

KAMPEN - Uit onderzoek van de NOS naar wachttijden voor een sociale huurwoning bleek dat in een kwart van de gemeenten die termijn op zo’n 7 jaar staat. Wie denkt dat lange wachttijden alleen in de Randstad voorkomen, heeft het mis. Met naam en toenaam wordt Kampen genoemd als voorbeeld van een gemeente buiten de Randstad, waar de wachttijd erg hoog is: ruim 8 jaar. Eerder was altijd sprake van een wachttijd van maximaal zo’n 2,5 jaar. De fractie van de PvdA is hier onaangenaam door verrast en bevraagt het college hierop.

De fractie wil onder andere weten of het college op de hoogte was van het sterk opgelopen aantal maanden dat men in Kampen moet wachten op een sociale huurwoning en wanneer de raad hierover geïnformeerd zou gaan worden. Maar ook wat het college van plan is om hier aan te doen.

In het verleden kende Kampen voor nieuwbouwprojecten de norm van 30% goedkoop – 40% middensegment – 30% duur. Deze norm is enkele jaren geleden losgelaten. Maar misschien moeten we wel weer terug naar zo’n soort normering, wanneer deze enorme wachttijd het gevolg is. Want dát 8 jaar wachten op een sociale huurwoning in Kampen onacceptabel is, behoeft geen discussie.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 10 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 15 uur geleden