Afbeelding

Zalk in de ban van openluchttheater

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZALK - Het lijkt de laatste weken wel alsof de klok van de Sint Nicolaaskerk te Zalk wel meer dan honderd jaar is teruggezet.  Een stel dames in oude dracht gaat driftig kwebbelend het dorp rond en ook veldwachter Moddejan is weer op jacht, nu plots de moordenaar van Willempje Derks weer is gesignaleerd. Ook het voormalige gerecht in het Schultehuis is weer tot leven gekomen. Kinderen leren oude schoolversjes, de muziek poetst het koper op. Dat allemaal vanwege de repetities van openlucht theater ?Zalk je wat vertellen'.

Bij de uitvoering van dit theatrale en muzikale spektakel zijn meer dan honderd Zalkers betrokken. Toneelspelers, muzikanten en de bij het project betrokken vrijwilligers zijn razend enthousiast. Ze hebben zich helemaal ingeleefd in hun rol en veel van hen kunnen hun historische of soms zelfs hilarische teksten al wel dromen. In korte tijd hebben de toneelspelers onder begeleiding van  professionele regisseurs als Annette de Boer en Frans Leenderts leren bulderen, giechelen, zwijgen of redevoeren. In deze laatste weken zetten ze samen de puntjes op de ?i': het bespelen van het publiek, het inleven in het karakter van de personages, en de mimiek, aan elke detail wordt aandacht besteed.

Zalk je wat vertellen' wordt van 2 tot en met 5 juni elke avond opgevoerd vanaf 19.30 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Bij grote belangstelling volgt op vrijdag 5 juni een extra voorstelling, aansluitend op de reguliere. Kaarten zijn uitsluitend vooraf te reserveren via theaterzalk@gmail.com. Per avond zijn er maximaal honderd kaarten beschikbaar. De toegang bedraag ? 10,- voor volwassenen en ? 5,- voor kinderen tot 15 jaar.Meer informatie: http://www.hetdorpzalk.nl/theaterproject-zalk/