Afbeelding
Fred Sollie

In juli twee weken geen treinverkeer tussen Kampen en Zwolle

Algemeen

ZWOLLE/KAMPEN - Door grote werkzaamheden aan het spoor rijden er van maandag 5 juli 04:00 uur tot dinsdag 20 juli 02:00 uur geen treinen tussen Zwolle en de stations Kampen, Kampen Zuid, Meppel, Dalfsen, Raalte, Olst en ’t Harde. Treinreizigers kunnen die twee weken gebruik maken van vervangend vervoer. De extra reistijd bedraagt ongeveer 30 minuten.

De werkzaamheden betreffen de spoorverdubbeling tussen Zwolle en Herfte. Zo kunnen de trein van Emmen en Groningen/Leeuwarden over eigen sporen rijden en hoeven ze elkaar niet meer te kruisen. ”Zwolle is één van de belangrijkste spoorknooppunten van Nederland. Een onmisbare schakel tussen Noordoost Nederland en de Randstad. Op station Zwolle komen elk half uur treinen aan uit acht richtingen. Steeds meer treinreizigers stappen hier op de trein, of maken een overstap. Daarom maken we de sporen in Zwolle klaar voor de toekomst”, aldus ProRail.

Reizigers wordt geadviseerd rekening te houden met een langere reistijd en de reis kort van te voren te plannen. Dit kan via de reisplanners.