KAMPEN - Vrijdagavond 18 juni om 20.20 uur heeft de brandweer een omgevallen boom in stukken gezaagd aan de Orkestlaan in Kampen. De boom was door een windvlaag de weg op gevallen waardoor de weg was versperd. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en heeft ze tijdelijk op het gras gelegd. Door het incident is niemand gewond geraakt.
KAMPEN - Vrijdagavond 18 juni om 20.20 uur heeft de brandweer een omgevallen boom in stukken gezaagd aan de Orkestlaan in Kampen. De boom was door een windvlaag de weg op gevallen waardoor de weg was versperd. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en heeft ze tijdelijk op het gras gelegd. Door het incident is niemand gewond geraakt. AS Media

Gemeente waarschuwt: blijf alert op gevaarlijke situaties door stormschade

Algemeen

KAMPEN - De storm heeft in Kampen goed huisgehouden. Een windhoos trok via Noordeinde en de Zwartendijk door de wijken Cellesbroek-Middenwetering, de Hanzewijk en Brunnepe richting de IJssel naar Kampereiland. Zeker 120 bomen zijn geveld en honderden takken afgebroken. 

Het KNMI had in de middag een code Oranje waarschuwing afgegeven dat het kon gaan spoken. Uiteindelijk viel het voor de provincie als geheel mee. En zelfs in Kampen is er groot verschil in schade. Terwijl enkele tuinen in de buitenwijken van de stad zwaar verwoest werden, is in sommige tuinen in de binnenstad nog geen bloempot van z’n plek gegaan.

Brandweer en gemeente hebben tot in de kleine uurtjes gewerkt om de wegen weer begaanbaar te maken. Heeft u hinder van takken of schade door de storm? Dan kunt u dit melden bij de gemeente. Dat kan via https://www.kampen.nl/iets-melden/meldingen-over-groen of info@kampen.nl

Maandag starten de opruimwerkzaamheden, die naar verwachting twee weken gaan duren.Zaterdagochtend zijn gevaarlijke plekken geïnspecteerd en veilig gemaakt. Woont u in een van genoemde buurten? Blijf dan alert op loszittende takken die door het dichte bladerdak niet altijd zichtbaar zijn. Gevaarlijke situaties kunnen gemeld worden bij het piketnummer Groen van de gemeente: 06-13 08 45 03. Bij acuut gevaar belt u brandweer of politie.

Nick de Vries