Esther de Ruiter en Mariëtte Heikoop voor ’t Ukien (Korteweg 4)
Esther de Ruiter en Mariëtte Heikoop voor ’t Ukien (Korteweg 4) (foto: Maarten van Gemert)

Wandel eens met een vluchteling

Algemeen

KAMPEN – „Maak een wandeling met een vluchteling” of „Bid mee voor vluchtelingen”. Die oproep doen Vluchtelingenwerk en Stichting Gave op Wereldvluchtelingendag 2021, zondag 20 juni, en de week erna. In Kampen komen de initiatiefnemers samen in actie tijdens de Vluchtelingengebedweek onder het thema: Ontmoet.

Esther de Ruiter is werkzaam bij Vluchtelingenwerk dat in Kampen is opgegaan in WijZ Welzijn. Mariëtte Heikoop zet zich via Stichting Gave in voor vluchtelingen om hen ”gezien en geliefd” te maken, zoals de missie van de landelijke stichting luidt. Dit jaar besloten ze samen op te trekken. In de kerken van de Protestantse Gemeente Kampen wordt aandacht geschonken aan de Vluchtelingengebedsweek maar ook daarbuiten wordt iedereen opgeroepen om eens een ’Kamper ommetje’ te maken met een vluchteling.

Ontmoet
Voor Mariëtte ligt de focus op ”elkaar ontmoeten in gebed”. Esther brengt Kampenaren in contact met vluchtelingen om elkaar tijdens een wandeling te ontmoeten. Beide dames kennen elkaar uit de kerk en werken vaker samen.
Op de website van Stichting Gave kan iedereen een gebedsboekje bestellen of zich aanmelden voor de gebedsmail. Voor een wandeling kan men zich telefonisch en via Whatsapp aanmelden bij Esther op telefoonnummer 06-12215158. Zij hoopt ook mensen buiten de kerken te bereiken. Ontmoeting en contact kan heel betekenen voor iemand die huis en haard heeft moeten verlaten.


Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22