Afbeelding
archiefbeeld

Cursus ‘Samen Slim Werven’ voor koren

Algemeen

KAMPEN - Quintus houdt op 3 zaterdagen de LKCA-cursus ‘Samen Slim Deelnemers Werven’ om koren te helpen nieuwe leden te werven. In de praktijk blijkt dat vaak niet eenvoudig te zijn. Naast drie fysieke bijeenkomsten is er online lesmateriaal om in de praktijk mee aan de slag te gaan.  

‘Samen Slim Deelnemers Werven’ is een landelijke cursus van het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) en biedt ondersteuning bij ledenwerving en ledenbehoud. ‘Samen Slim werven’ voor koren wordt gegeven in Quintus Kampen aan de Vloeddijk 38 door LKCA-gecertificeerde trainers Mariëlle van Zanten en Dirkjan van Groningen. Mariëlle van Zanten: “Dirkjan en ik hebben de cursus inmiddels aan enkele muziekverenigingen gegeven en nu dus speciaal voor koren. In drie zaterdagochtenden ga je op onderzoek naar de eigen unieke waarden van je koor en richten we ons op ledenbehoud. Bovendien krijg je inzicht in je eigen omgeving en leer je gericht zoeken naar nieuwe leden. Aan het einde van de cursus heb je een concreet plan dat je op korte termijn kunt inzetten. De cursus wordt ook via diverse zangbonden aangeboden en is écht een aanrader!”

Kosten en aanmelden

De cursus wordt gegeven op zaterdagochtend 4 september, 2 oktober en 6 november van 9.30 uur tot 12.30 uur. Aanmelden kan tot vrijdag 20 augustus via het aanmeldingsformulier op www.quintuskampen.nl. De eenmalige kosten per koor zijn 25 euro. Per koor kunnen er vier koorleden deelnemen aan de cursus.