Afbeelding
archiefbeeld

Jan Hage vervangt Vincent de Vries in Bovenkerk

Algemeen

KAMPEN - Organist Jan Hage geeft op woensdag 12 augustus een orgelconcert in de Bovenkerk. Hij vervangt Vincent de Vries, die al zijn orgelconcerten deze zomer heeft moeten annuleren vanwege het hoge aantal coronabesmettingen in de afgelopen weken. De strenge quarantaine-eisen die bij terugkomst in Zuid-Korea gelden maken het hem onmogelijk om zijn werkzaamheden aldaar weer op tijd te kunnen aanvangen.

Jan Hage speelt werken van Bach, Reger, Guilmant, Dupré, Zwart en Mudde. Het concert begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. Entree kost 12,50 euro. Kinderen t/m 12 jaar gratis. Aanmelden via https://www.klassiekemuziek.nl/orgelserie-kampen 

Jan Hage (geb. 1964) studeerde orgel bij Jan Welmers en Theorie der Muziek aan het Utrechts Conservatorium, Muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit van Utrecht en Kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor de Kerkmuziek. Vervolgens studeerde hij gedurende twee jaar orgel bij André Isoir aan het Conservatoire National de Région te Boulogne-Billancourt. Hij won eerste prijzen op diverse nationale en internationale orgelconcoursen. Hij staat in bekend als pleitbezorger en veelgevraagd vertolker van hedendaagse orgelmuziek. Hij is organist van de Domkerk te Utrecht. In 2016 promoveerde hij tot doctor in de theologie met een dissertatie over de kerkmusicus Willem Mudde.