Go-Ahead en KHC in balans

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN ? De derby tussen Go-Ahead Kampen en KHC is zaterdag in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Een terechte uitslag. In de eerste helft domineerde Go-Ahead en ging het de rust in met een 2-1 voorsprong. Na de thee had KHC het beste van het spel en kwam het langszij.

Nadat Nick Bakker werd gehuldigd voor zijn honderdste duel, dat hij een week eerder speelde tegen asv Dronten, pakte Go-Ahead in deze wedstrijd al snel in de regie in handen. Het eerste gevaarlijke moment ontstond in de 14e minuut. Doelman Kevin Dijkstra had alle moeite met een schot uit de hoek van Samir Merraki.

In de 26ste minuut nam KHC onverwachts een voorsprong. Erik Post kopte raak. Go-Ahead herstelde zich snel. Na een goede aanval kopte Jurrian Zandbergen raak uit een voorzet van Madih Doufikar, zijn 99ste treffer voor Go-Ahead in zijn loopbaan. Zeven minuten later kwam de thuisploeg op 2-1. Een schot van Jeroen van den Bosch werd doeltreffend verlengd door Nick Bakker. Tien minuten voor rust ontsnapte KHC aan de 3-1. Vlak voor rust viel Bakker uit met een enkelblessure.

Na rust waren de rollen omgedraaid. Nu speelde KHC vol passie naar voren. Go-Ahead liep te ver naar achteren, hanteerde teveel de lange bal en riep de problemen over zichzelf af. KHC was dreigend en in de 60ste minuut viel de gelijkmaker. Post werd aangespeeld, draaide zich vrij en schoot raak.

Daarna ging de KHC-storm langzaam wat liggen. In de 77ste minuut liet Go-Ahead een goede kans op de 3-2 liggen. Zandbergen legde de bal goed terug. Kevin Smit schoot vervolgens over. In blessuretijd was KHC nog dicht bij de overwinning. Vanuit een moeilijke hoek nam Kevin Isidora het Go-Ahead op knappe wijze onder vuur. Met een uitstekende reflex wist doelman Tim Noordman te voorkomen dat KHC, evenals in de vorige wedstrijd tussen beide ploegen, in het slot met de zege er vandoor ging.