Afbeelding
beeld aangeleverd

Routebureau MarketingOost zoekt 70 ‘routecontroleurs’

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - Het routebureau van MarketingOost zoekt vrijwilligers die de fiets- en wandelroutes in hun eigen omgeving verder willen verbeteren. Zeventig ‘routecontroleurs’ zijn straks verantwoordelijk voor 1200 kilometer aan fietsroutes en 2100 kilometer aan wandelroutes. “Samen zorgen ze er voor dat deze routes tot de mooiste van Nederland blijven behoren”, zegt Jakob Ponstein van het Routebureau.

Het routebureau van MarketingOost beheert en onderhoudt het wandel- en fietsnetwerk in de gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Kampen, Ommen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. Steeds meer bewoners en bezoekers stapten daar de afgelopen jaren op de fiets of trokken de wandelschoenen aan. Ze ontdekten de schoonheid van gebieden als Weerribben-Wieden, IJsseldelta en Vechtdal.

Routes blijven verbeteren

Het routebureau werkt voortdurend aan de kwaliteit van de fiets- en wandelroutes. Dit jaar vernieuwt de organisatie bijvoorbeeld een groot deel van de borden en panelen. Ook op andere manieren blijft het bureau de routes verbeteren. “Routecontroleurs spelen daarbij een belangrijke rol. Zij zijn onze ogen en oren in het gebied. Dankzij hun meldingen reageren we snel op beschadigingen, vernielingen of andere omissies.”

Kenners van stad of dorp

Het routebureau zoekt echte buitenmensen die houden van natuur en cultuur en die de omgeving van hun stad of dorp goed kennen. “Ze lopen of fietsen twee keer per jaar alle bordjes en panelen in hun rayon na. Ook houden ze ons op de hoogte over de staat van de paden en eventuele obstakels op de route”, legt Ponstein uit. De organisatie staat nadrukkelijk ook open voor verbeteringen aan de routes. “Onze routecontroleurs kennen hun streek als geen ander. Wij horen graag tips voor verbeteringen of nieuwe routes.”

Aanmelden

Routecontroleur worden van het fiets- en wandelnetwerk in Noordwest-Overijssel? Dit kan door een mail te sturen naar Arno Krediet (akrediet@marketingoost.nl) met daarin een korte motivatie waarom jij routecontroleur in IJsseldelta, Staphorst, Vechtdal of Weerribben-Wieden wilt worden. Vermeld in ieder geval je woonplaats en of je een fervent fietser of wandelaar bent. Meer informatie over de vacature: https://www.marketingoost.nl/over-ons/vacatures/

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 12 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 13 uur geleden