Afbeelding
Foto:
aangeboden door wijnwagentje.nl

Italiaanse wijn voor liefhebbers met passie

· leestijd 1 minuut Algemeen

Als wijnliefhebber is jouw favoriete bezigheid het ontdekken van nieuwe wijnen. Het liefst sluit je zo vaak mogelijk aan bij een wijnproeverij, volg je een wijncursus of reis je zelfs wijngaarden af op zoek naar de allerlekkerste wijnen. Zo’n wijnreis is fantastisch, maar met de huidige coronamaatregelen zal je al deze smaakvolle activiteiten tijdelijk in de koelkast moeten parkeren. Dit hoeft je echter niet te stoppen in jouw zoektocht naar nieuwe heerlijke wijnen. In dit artikel nemen we je mee naar het prachtige Italië waar je wijn uit de absolute mondiale top vindt en laten we je kennismaken met de Italiaanse wijnen van Wesley Sneijder. Heb jij passie voor wijn en ben je op zoek naar een elegante wijn voor een aangeklede borrel? Of begeleid jij graag jouw culinaire kookkunsten met een bijpassende wijn? Blijf dan lezen en kom fraaie wijnen op het spoor die absoluut het proberen waard zijn.

Wijnland Italië

Italië is een wijnland bij uitstek en het op één na grootste wijnexportland ter wereld. Italië is maar liefst 750.000 hectare aan wijngaarden rijk. Inheemse druivenrassen gedijen er goed dankzij het veelzijdige klimaat. Dit maakt ook dat Italië een breed pallet aan wijnen serveert. Denk aan witte wijnen, prosecco, spumante, dessertwijnen, rosé en rode wijnen. Italië staat bekend om druivenrassen zoals de Barbera, Negroamaro, Sangiovese en Pinot Grigio die komen uit de wijnstreken Toscane, Piemonte, Puglia, Umbrie, Lombardije en Sicilie. Met al deze verschillende druivensoorten en wijnstreken is de kans dat je een premiumwijn nog niet hebt ontdekt heel groot.

 Wijnen van Wesley Sneijder

Heb jij het al gehoord? De voormalige profvoetballer Wesley Sneijder heeft zijn passie voor voetbal en Italiaanse wijn gecombineerd door een wijnlabel op de markt te brengen: WS10. Hiervoor heeft een samenwerking met wijnhuis Fabio Cordella plaatsgevonden. De selectie Italiaanse wijnen van Wesley Sneijder betreft zes heerlijke wijnen. Het zijn drie internationale spelers uit de regio Salento: de Rosso, de Rose en de Chardonnay. In zijn selectie vind je ook de passie voor wijn terug in de drie spelers van wereldklasse: de Toscana Rosso, de Brunello di Montalcino en de Barolo. Het zijn fantastische wijnen om aan tafel uit te schenken. Uiteraard zijn ze ook uitstekend geschikt om iemand mee te verrassen. Dit doe je met het aantrekkelijk geprijsde Champions-pakket.

Goede wijn bestel je online

De perfecte wijn voor een borrel of bij het diner bestel je in deze tijden gewoon online  bij Wijnwagentje.nl. Deze webshop is niet zomaar een leverancier. Wijnwagentje is opgericht door liefhebbers van wijn die hun passie willen delen. De premiumwijnen die zij selecteren zijn ambachtelijk gebrouwen en direct geleverd door toonaangevende wijnhuizen uit Italië. Deze wijnen zijn nergens anders verkrijgbaar en in de webshop ook nog eens scherp geprijsd. Ook de Italiaanse wijnen van Wesley Sneijder met het WS10-label vind je bij Wijnwagentje.nl.