Afbeelding
Foto: Evert van de Worp

GGD IJsselland opent extra testlocatie in Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - Het aantal inwoners in IJsselland dat zich laat testen op corona is de afgelopen weken sterk gestegen. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen, opent GGD IJsselland een extra testlocatie in aan de Ceintuurbaan 15 in Zwolle. Vanaf woensdag 17 november kan men zich daar, met afspraak, laten testen.

De vraag naar coronatesten neemt explosief toe in regio IJsselland, vooral binnen de zorg en onderwijs. Daarom schaalt de GGD verder op om aan de sterk gestegen testvraag te kunnen voldoen. “We bewegen voortdurend met de vraag mee. We zien met de oplopende besmettingen een hoge testbereidheid,” aldus Bart Goldsteen, projectleider Testen GGD IJsselland. “Het streven is om iedereen binnen 24 uur te testen.”

Vorige week werd besloten om het ‘testen zonder afspraak’ tijdelijk stop te zetten, zodat de testcapaciteit per dag optimaal benut kan worden. “Maar daarmee zijn we er nog niet,” vervolgt Bart Goldsteen. “We zetten ook in op ruimere openingstijden van de huidige testlocaties en uitbreiding van de teststraten in Zwolle. Bij de huidige testlocatie aan de Paxtonstraat is daar geen ruimte voor. Vandaar dat we ook gaan testen aan de Ceintuurbaan 15 in Zwolle.” Met deze uitbreidingen voor testen verwacht GGD IJsselland te kunnen voldoen aan de toenemende vraag en de mogelijkheden om iedereen binnen de 24 uur te kunnen testen.

Testen bij klachten

Testen kan op verschillende locaties in de regio. Kijk op de website voor de actuele locaties en openingstijden (www.ggdijsselland.nl/home/coronavirus/locaties-corona/). Een afspraak maken kan gemakkelijk en snel via het telefoonnummer 0800 – 1202 of online via https://coronatest.nl/.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.