Afbeelding
Foto Tennekes

Grondverzetbedrijf Visscher BV viert 100 jarig jublileum (3 foto’s)

· leestijd 1 minuut Algemeen

Donderdag 30 december 2021 vierde grondverzetbedrijf Visscher BV viert het 100-jarig bestaan. De 35 medewerkers en de twee directieleden Gert en Gerjan Visscher gingen daarvoor feestelijk op de foto met al het materieel. Op 30 december 1921 startte ‘opa’ Gerrit Jan Visscher als ‘eenpitter’ het bedrijf. Inmiddels is het familiebedrijf onder leiding van de broers Gert en Gerjan Visscher uitgegroeid tot een modern allround grond-, weg- en waterbouwbedrijf met vestigingen in Mastenbroek en Almere.

Historie

Met zijn trekschuit vervoerde Gerrit Jan Visscher onder andere zand en kunstmest naar boeren in de Mastenbroekerpolder. Omdat hij zich in het begin geen paard kon veroorloven trok hij de schuit in de eerste jaren eigenhandig. Rond 1948 zette zoon Hendrik Visscher de werkzaamheden voort. Transport vormde destijds nog de hoofdmoot van de activiteiten, maar met de ruilverkavelingen van de polders Kamperveen en Mastenbroek kwam de aandacht steeds meer op het grondwerk te liggen. 

Inmiddels is het familiebedrijf onder leiding van de broers Gert en Gerjan Visscher uitgegroeid tot een modern allround grond-, weg- en waterbouwbedrijf met vestigingen in Mastenbroek en Almere. Enkele aansprekende projecten waaraan is meegewerkt zijn de aanleg van de stad Almere, de balgstuw Ramspol, de Stadsbrug in Kampen en de tunnel onder station Zwolle. Momenteel wordt onder andere hard gewerkt aan Windplan Groen in de Flevopolder. Ook verzorgt Visscher BV de bekabeling (elektriciteit en data) van het datacenter van Google in Eemshaven en de nieuwe vestiging van Meta (het voormalige Facebook) in Zeewolde. Visscher doet dit in opdracht van de Van Gelder Group die de leiding over deze klussen heeft opgenomen.

Lustrum-Event

Grondverzetbedrijf Visscher BV bestaat op 30 december 2021 precies 100 jaar. Vanwege de coronapandemie viert Visscher het eeuwfeest ingetogen en voornamelijk online. Om 13.45 uur start bij de vestiging Mastenbroek een feestelijk programma met bijdragen van medewerkers en brancheorganisatie Cumela. Daarna zal Jan Peter Van Der Sluis, locoburgemeester van de gemeente Kampen, op ludieke wijze de weg vrijmaken voor een duurzame toekomst van Visscher in het grondverzet. Het programma wordt rond 14:30 uur afgesloten met een materieelparade. De feestelijkheden zijn live online te volgen via https://www.present-it.nl/live/visscher-100-jaar/.

In de dagen rondom het lustrum kan via Facebook en LinkedIn en de website van Visscher onder andere de groei, de historie en de activiteiten van het familiebedrijf worden gevolgd. Prachtige oude foto’s, bijzondere machines, pakkende verhalen van opdrachtgevers en medewerkers: tezamen geeft dit een mooi beeld van het vakmanschap, de nuchterheid en het vriendelijke karakter van het bedrijf. Maar het biedt ook zicht op keuzes die drie generaties Visscher als ondernemers maakten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 11 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 13 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen gisteren
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41