Afbeelding
foto aangeleverd

Interactieve online informatiebijeenkomst over het reizen met het OV

Algemeen

REGIO - De provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs, vrijwilligers en 55+, uitleg over reizen met trein en bus aan leeftijdsgenoten. Op deze manier helpen ze het reizen met openbaar vervoer laagdrempeliger te maken voor wie hier hulp bij kan gebruiken. 

Als reizen met de bus of trein weer gewoon kan, is het misschien niet duidelijk hoe dat precies in z’n werk gaat. Dan bieden de interactieve online OV-informatiebijeenkomsten uitkomst. Er zijn interactieve bijeenkomsten gepland op:
donderdag 20 januari, maandag 24 januari
dinsdag 1 februari, woensdag 16 februari
dinsdag 15 maart
De bijeenkomst begint om 13:30 uur en duurt maximaal een uur.

In een klein groepje legt een OV-ambassadeur stapsgewijs uit hoe een OV-chipkaart aanvragen en gebruiken in het openbaar vervoer gaat. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers, senior en ervaren OV-gebruikers, die andere senioren wegwijs maken in het openbaar vervoer.

Na aanmelding via ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of via 038 – 4540130 ontvangen deelnemers een inlogcode. Voor het deelnemen aan deze bijeenkomst hebben deelnemers een telefoon, tablet of computer nodig met camera en microfoon. Mensen die niet precies weten hoe een inlogcode werkt kunnen telefonisch op weg geholpen worden.
Na deze bijeenkomst is er de mogelijkheid om een afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor uitleg op het station en het maken van een proefreisje onder begeleiding.
Deelname is gratis. Bij een eventueel proefreisje betaalt de deelnemer zelf de reiskosten.

Telefonisch spreekuur
Wie 55+ is en vragen heeft over reizen met het openbaar vervoer, kan gebruik maken van telefonisch spreekuur. Dat kan telefonisch of via beeldbellen:
maandag tot en met vrijdag tussen 10:00 en 12:00 uur
dinsdag en donderdag tussen 13:30 en 15:00 uur
maandag en woensdag tussen 18:30 en 20:00 uur
Telefoonnummer: 038 - 3037010

Voor meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur