Afbeelding
foto aangeleverd

Inloopspreekuur en proefreis openbaar vervoer

Algemeen

KAMPEN - OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur op dinsdag 26 oktober in de Stadskazerne vragen over reizen met bus en trein. Senioren kunnen daar tussen 13.30 en 15.00 uur uitleg krijgen over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook wordt informatie gegeven over het deelnemen aan een proefreis.

Tijdens de proefreis laten de OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgen zij uitgelegd hoe zij kunnen in- en uitchecken met de OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kan worden geoefend met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. 

Er wordt op eigen kosten gereisd. “Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis uw kaartje”, aldus de organisatie. Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of via (038) 454 01 30. Na aanmelding volgt informatie over tijdstip en opstapplaats